ЦСКА обратно към победите: Удължи смазваща серия, но даде големи жертви (ВИДЕО)


ЦСКА обратно към победите: Удължи смазваща серия, но даде големи жертви (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1529 0

ЦСКА се върна към победите в българската Първа лига, след като сломи с 2:0 Ботев Враца. По този начин "армейците" спряха серията от две поредни загуби и събраха 13 точки, с което се изкачиха до 11-ото място. Врачани пък остават предпоследни с 9 пункта.

ЦСКА би Ботев Враца и спря серията от загуби в Първа лига

"Червените" затвърдиха чудесните си изяви срещу този опонент, като записаха 16-и пореден успех (както и 21-ви мач без загуба). Старши треньорът на тима Александър Томаш пък записа 12-а побеа от 16 срещи с Ботев Враца. Христо Янев, извел врачани, остава без точка срещу любимия си ЦСКА като треньор.

Столичани дадоха три жертви, като принудително бяха заменени Густаво Бусато и Джейсън Локило през първото полувреме, както и Мика Пинто през втората част. Головете пък бяха по един през двете полувремена, реализирани от Годуин Коялипу и Матиас Фаетон. Освен това Коялипу сътвори пропуска на сезона (ВИДЕО).

Следващото изпитание за ЦСКА е гостуване на Добруджа за Купата на България (29.10), а в Първа лига следващият опонент е Локомотив Пловдив на "Лаута" (02.11). Ботев Враца пък има визита на Спортист Своге за Купата (29.10), както и домакинство срещу Славия в шампионата (01.11).

ЦСКА срещу Ботев Враца НА ЖИВО

Мачът започва в 17:30 часа!

Първо полувреме

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 3-тата минута Кондраков бе изведен зад гърба на защитата на ЦСКА и се озова очи в очи с Бусато. Той стреля, бразилският страж спаси, но последва коляно в главата на вратаря. Той остана да лежи на терена, а страничният съдия вдигна флаг за засада.

Ударът бе твърде тежък и Бусато нямаше как да продължи - Иван Дюлгеров влезе принудително на негово място. Това се случваше в рамките на 4 минути.

В 12-ата минута след изстрел от фал от далечна дистанция след стигна до рикошет, а Коялипу сякаш почти успя да се пребори с бранител и да вкара в опразнената врата, но в последния момент играч на Ботев изчисти и спаси тима си.

В следващите минути ЦСКА на няколко пъти застраши вратата на Ботев, но острите подавания в наказателното поле не доведе до нещо по-опасно.

Грешка на Купър в центъра даде един от малкото шансове на Ботев да атакува към 18-ата минута, но нападението завърши с елементарна грешка при ситуация двама на двама пред наказателното поле на Дюлгеров.

В 23-тата минута Линдсет се отличи с перфектно центриране към Коялипу, но нападателят направи голям пропуск непокрит в наказателното поле от чудесна позиция.

В 30-ата минута след центриране от ъглов удар Коялипу стигна до позиция за изстрел, но той бе блокиран.

Секунди след това Томаш извърши още една принудителна смяна - изкарвайки Локило, заменен от Турицов.

42' - 1:0! Натискът на ЦСКА даде резултат - след центриране на Шопов в наказателното поле топката бе перфектна за Коялипу. Нападателят я намери отлично с глава и я прати в мрежата.

В първата минута от добавеното време се стигна до един от пропуските на сезона. При контраатака Фаетон проби опасно отляво и подаде успоредно на голлинията, намирайки Коялипу. Нападателят обаче някак успя да изкара топката в аут.

Второ полувреме

Само няколко минути след началото на второто полувреме и Мика Пинто получи травма и трябваше да бъде принудително заменен. Християн Петров се появи вместо него.

В 57-ата минута първо Лозев изчисти ключово във вратарското поле, а след това Шопов стреля извън наказателното поле и принуди Бариус да блести със спасяване, избивайки в корнер. При него Християн Петров стреля мощно с крак, но вратарят на Ботев се отличи с невероятно спасяване с крак.

В 77-ата минута след поредното центриране от ъглов удар Шопов намери свой съотборник, който стреля с глава, но прати топката право в ръцете на вратаря.

80' - 2:0! Ето'о блесна с чудесна намеса в защита, след което подаде към Фаетон, който бе около централната линия. Матиас пое топката, напредна на скорост, след което току преди да влезе в наказателното поле стреля силно в близкия ъгъл. След контакт с гредата - топката влезе в мрежата.

Състави

ЦСКА: Бусато, Пинто, Делова, Купър, Ето'о, Кареасо, Шопов, Линдсет, Фаето, Локило, Коялипу

Ботев Враца: Рубио, Лозев, Бачев, Цонков, Ачков, Карденес, Георгиев, Смоленски, Кондраков, Траоре, Варгас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички