"Първата ми мисъл бе да бия към вратата": Валентин Илиев се върна към гола си срещу Ливърпул


"Първата ми мисъл бе да бия към вратата": Валентин Илиев се върна към гола си срещу Ливърпул
Снимка: БГНЕС

865 0

Бившата звезда на ЦСКА, понастоящем треньор на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, се върна в интервю към славния гол, който реализира при победата на "червените" над Ливърпул в квалификациите на Шампионска лига.

Незабравимият за "червена" България мач

Това се случи през 2005 година, а ЦСКА победи английския гранд с 1:0 с попадение именно на Илиев. В интервю за румънския golazo.ro той се върна към важния момент в "червената" клубна история.

През 2005 г. ЦСКА би на

Още: Вальо Илиев: Надявам се да дойде ден, в който ще има само едно ЦСКА

Спомените на Илиев от "Анфийлд"

"Спомням си. Бях на "Анфийлд" за официалната тренировка и още оттогава атмосферата бе наистина добра. Стадионът беше пълен на мача... Имахме много добър отбор в ЦСКА, със 7-8 футболисти от националния отбор на България. Преди мача в съблекалнята винаги имаше нещо положително.

Казах, че трябва да играем футбол за удоволствие и че няма значение, че го правим срещу Ливърпул. Трябваше да играем нашата игра. Така беше. В тази ситуация беше фал за нас и видях, че един от съотборниците ми пусна топката на терена.

Видях играчите на Ливърпул отзад, те си говореха и аз казах да играем бързо с топката и това беше. Получих паса и първата ми мисъл беше да ударя вратата. Накрая топката дойде при мен по различен начин и я ритнах колкото можах", коментира Илиев. В същото интервю той говори и за двете ЦСКА

Иван Бандаловски е представлявал Дюлгеров при трансфера в ЦСКА

Илиан Илиев-младши отказал на баща си заради ЦСКА

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички