С най-много голове е любим БГ треньор: ЦСКА мачка здраво Славия през 21-ви век


С най-много голове е любим БГ треньор: ЦСКА мачка здраво Славия през 21-ви век
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1752 0

ЦСКА ще търси победата срещу Славия на всяка цена. Добрите новини за "червените" са, че по традиция играят много успешно срещу този опонент през 21-ви век. И статистиката е красноречива.

ЦСКА доминира над Славия през 21-ви век, а Загорчич страда срещу "червените"

От общо 54 сблъсъка най-старият столичен клуб е със само... четири победи. От другата страна "армейците" са записали внушителните 42 успеха, докато случаите, в които приключват при равен резулат, са осем.

Трябва да се отбележи и че старши треньорът на Славия Златомир Загорчич не играе никак успешно срещу ЦСКА. Опитният 53-годишен специалист се е изправял срещу "червените" цели 18 пъти, като има само една победа. Равенствата му с "армейците" са пет, а загубите - 12.

Един от любимците на ЦСКА - Христо Янев, който изведе тима до най-романтичния трофей за клуба в историята му - Купата на България, когато бе спечелена от "В" група, е голмайсторът на това съперничество през века със своите шест попадения (той е минал и през двата тима).

Имена като Спас Делев (ЦСКА), Георги Владимиров (Славия), Емил Гъргоров (ЦСКА) и Йордан Тодоров (ЦСКА) пък са с по четири попадения в столичните дербита между "бели" и "червени".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички