След глупост ЦСКА (почти) изпусна близо 1 милион: Още има надежда да спечели парите


След глупост ЦСКА (почти) изпусна близо 1 милион: Още има надежда да спечели парите
Снимка: Lap.bg

3422 0

На първата пресконференция в ЦСКА след официалната новина за раздялата с Гриша Ганчев бяха двамата изпълнителни директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Още тогава те казаха, че не трябва да се очаква новите собственици да излеят "една торба пари с милиони още от самото начало".

И въпреки това е ясно, че ще има много напуснали футболисти, както и сериозен брой входящи трансфери. Отделно от това са разходите за издръжка на клуба, както и за "Българска армия".

От тази гледна точка участието на ЦСКА в европейските клубни турнири през следващия сезон също е задължително. Разбира се, евентуална липса на такова ще се отрази силно и по реномето на силните фигури при "армейците", тъй като за привържениците (с право) е недопустимо отборът им да не е в Европа.

Още: Как ще изглежда ЦСКА срещу ЦСКА 1948 на стадион "Васил Левски"?

ЦСКА силно се нуждае от това да участва в Европа - поради куп причини

Стамен Белчев ще опита да класира ЦСКА за Европа

Бърза справка показва, че ако ЦСКА се класира за квалификациите на Лигата на конференциите (където ще започне от втория квалификационен кръг), то клубът си гарантира около 700 хиляди лева. И това е при най-лошия развой - при мигновено отпадане.

Ако бъде постигнат пробив в груповата фаза, вече финансовите постъпления стават изключително сериозни. За влизане в групите "армейците" биха получили над 5,70 милиона лева, а в груповата фаза всяка победа дава половин милион евро, а всяко равенство - 166 хиляди евро.

Още: ЦСКА - ЦСКА 1948 по ТВ: Къде да гледаме баража за Лига на конференциите?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Със сегашната форма на тима това изглежда като същински подвиг, но целта да се класира за Европа е задължителна. Доскоро изглеждаше и напълно гарантирана, но в крайна сметка "червените" ще трябва да минат през битка с един от основните си дразнители - ЦСКА 1948.

Мачът е днес (31.05), като ще започне в 20:00 часа българско време и ще се състои на Националния стадион "Васил Левски". Ще можете да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички