След срещата в БФС стана ясно: Три са вариантите пред ЦСКА


След срещата в БФС стана ясно: Три са вариантите пред ЦСКА

1589 0

Три са вариантите пред ЦСКА и сред тях не е допускането на новото дружество ФК ЦСКА да замени старото във "В" група, стана ясно след срещата на "червени" фенове с членове на Изпълкома на БФС.

Клубът може да избира между оздравява ПФК ЦСКА АД, да започне с ново дружество от "А" областна група или да вземе лиценз на друг отбор. Това е било разяснено на привържениците.

От БФС са признали, че старта на сезона в областаната група е бил забавен именно заради "армейците", но Гриша Ганчев е отказал да играе там.

"Сведоха ни решението на правната комисия, което е, че на този етап ФК ЦСКА не може да замести ПФК ЦСКА АД. Също така ни бе обяснено, че БФС няма да изхвърли клуба от "В" група, защото ЦСКА е изряден и няма проблем с участието. Беше ни обяснено, че ако се вземе някакъв вариант за сливане от следващото първенство, няма да бъдем възпрепятствени. Говорим хипотетично. Препоръката на футболния съюз беше да се пробва възстановителен план за ПФК ЦСКА АД", разкриха феновете.

"До 31 март трябва да излезе синдик. Клубът трябва да е излязъл от процедура по несъстоятелност, защото дори да спечели всичките си мачове, няма да получи професионален лиценз. Няма негативна настройка, няма заговор, няма задкулисие. Това ни обясниха от БФС. Надявам се да е така, защото срещу нас стояха джентълмени, стояха мъже. Ние в никакъв случай не сме говорители на Гриша Ганчев, той трябва да реши по кой път да тръгне - дали ще се слива, или нещо друго", казаха още те.

"Ако не ни пратят опашка от спонсори, на 99,9 % дълговете няма да се платят",  категорични са участниците в разговора с представителите на БФС.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички