Томаш сбърка: ЦСКА има повече 2-ри места от Левски - но кой е с най-много 3-ти?


Томаш сбърка: ЦСКА има повече 2-ри места от Левски - но кой е с най-много 3-ти?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1123 0

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш направи любопитно изказване по време на пресконференцията преди мача с Черно море. Запитан за коментара на Станислав Генчев, който отписа "червените" от борбата за титлата, Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по титли, а не по втори места.

ЦСКА е с повече втори места от Левски

Всъщност обаче се оказва, че именно "армейците" са с най-много втори места в историята - 28. ЦСКА задмина Левски, който остава с 27, през сезон 2022/23, когато Саша Илич бе болезнено близо да спре хегемонията на Лудогорец.

Интересното обаче е, че Левски е клубът с най-много бронзови медали в историята на българския футбол от 1924 година насам - цели 12. "Червените" са със 7 на брой.

Интересна вметка е, че до 1948 година се е играело по типично турнирната елиминационна схема, при която Левски има пет загубени финала, които също може да се считат като втори места (още преди съзаването на ЦСКА). С тях бройката би набъбнала до 32.

Вижте цялата пресконференция на Александър Томаш.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички