Томаш се подигра с Левски заради думите на Генчев за ЦСКА: Хвана "болна" тема


Томаш се подигра с Левски заради думите на Генчев за ЦСКА: Хвана "болна" тема
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

987 0

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди гостуването на "армейците" срещу Черно море. Наставникът бе попитан да коментира и думите Станислав Генчев, който отписа ЦСКА от борбата за титлата, но вкара в сметките тимове като ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

"Всеки мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, играл съм и като футболист срещу него. Старши треньорът Илиан Илиев е изградил едно семейство. Спазват се неговите правила преди, по време и след мач. Много добър тест за нас. Но ние имаме една цел – това е победата.

Вижте, това е процес. Ясно е, че ни трябва време, но ние нямаме време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен най-важното е да създадем семейство. Неминуемо ни трябва време. Целта на всеки в ЦСКА е ясна. Всеки мач те интересува само победата и нищо друго. Както вие журналистите ги определяте, за нас също е важен всеки мач. Ние играем срещу себе си. Защото не си спомням коя тренировка питах колко са играли срещу ЦСКА. Защото аз съм го правил. Знам каква е нагласата на противника срещу ЦСКА. Искам да направя семейство. Мисля, че съм на прав път" - започна Томаш.

Още: "Започваме": ЦСКА обясни за стадиона - каза защо са стартирали по тъмно (ВИДЕО)

"Силата на ЦСКА е футбол. Като кажеш ЦСКА, усещат силата. Всеки противник показва нужното уважение, давайки максимума от възможностите си, даже и отгоре. Ние трябва да преборим себе си във всеки един мач и да гоним единствено победата. Да, понякога може да не се случи, но това е целта. Още като влезем на стадиона да сме с ореол на победител.

Пътуванията се отразяват на футболистите, но се показа, че където и да играем – домакинстваме“, красноречив бе наставникът на ЦСКА. Имаме кадрови проблеми. Кордоба има мускулни проблеми, не са големи. Неминуемо в начина на работа, който изискваме с моя екип, интензитетът е доста голям. Въпреки че е шести кръг, средата на сезона, но и началото, е неминуемо да има разтежения. Мускулът има памет.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Лиъм ще бъде в групата, ще решаваме непосредствено преди мача. Имаме още една тренировка. Няма как да те стряска нещо, което обичаш. Като имаш отговорност – това е привилегия. Имаше въпрос, че съм излязъл от зоната си на комфорт. Аз съм си вкъщи. Благодарение на екипа си, аз съм тук. Искам спортно-технически да създадем семейство, трябва и в клуба да създадем. Радвам се, че запалваме „червената“ общност. Трябва да бъдем факелът, но не сте видели това, което може червената общност на терена".

Томаш отговори на Генчев и Левски

Още: Легенда на Левски не иска Сираков: Посочи кой да замени Наско и даде ЦСКА за пример

След това отговори и на Левски: "Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение. Да изведем треньорската професия на друго ниво. Няма да кажа лошо за който и да е колега. Напротив – уважение. ЦСКА е рекордьор по титли, не рекордьор по втори места. Достатъчно ли е".

Томаш с 2 промени в ЦСКА за Черно море: Феновете искаха точно това

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички