Томислав Стипич повежда ЦСКА към успехите с балкански хардуер и германски софтуер (ВИДЕО)


Томислав Стипич повежда ЦСКА към успехите с балкански хардуер и германски софтуер (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: SportLive.bg

4925 0

Новият треньор на ЦСКА - Томислав Стипич, даде първото си интервю пред клубната медия на 31-кратните шампиони. В него той говори за обучението си, стила, който изповядва и дори на кого прилича. 

Стипич с договор поне до края на сезона 

Той се припозна в типичен балканец, докато феновете го оприличават на "червения" страж Густаво Бусато. Към езиците английски, немски, руски, хърватски и китайски обеща да добави и български възможно най-скоро. Като полиглот се славеше и Нестор Ел Маестро, след който се оваканти треньорския пост в ЦСКА.

Специалистът изглежда, че потвърди информациите, че от няколко дни е в София с признанието за бърза адаптация след пристигането. Стипич знае, че "червените" не разполагат с много време, но е сигурен, че то ще стигне за първите успехи.  

Коментарът на Стипич

Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам се изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома.

Ако сравня моите ценности с тези на клуба - за мен е напълно естествено и автентично да бъда в клуба. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Мисля, че нещо много важно трябва да се знае от днес - мечтите на феновете и ръководството вече са мои мечти и планове. Тук съм да поема отбора и да бъда мост между клуба и привържениците. Ще бъда най-добрия посланик на клуба пред медиите. Всичко това трябва да се прави, за да постигнем добри резултати. 

Имам балкански хардуер - ако ме погледнете, ви приличам на истински балканец. Но имам германски софтуер. Те ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите ми, че като малък ме заведоха в Германия, за да получа възможността да бъда в Западна Европа.

Без значение къде отивам - пазя балканската култура и емоции. Сега се чувствам, сякаш се връщам към корените си. Ще се опитам да науча бързо български и всичко ще бъда наред. 

ЦСКА е най-големият клуб в страната. Ще поемам отговорност на ежедневна база за големите неща, но и за малките - например как да останем близо до хората. 

Нямаме много време, но имаме достатъчно, за да постигнем добри резултати. Мисля, че футболната философия идва от характера на треньора. Аз съм емоционален и стратег. Вкарвам го в тренировъчните си програми и се опитвам с комуникация да спечеля сърцата и умовете им. Няма да ми е трудно да убедя играчите да практикуваме атакуващ футбол.

Много е просто - когато топката е в съперника го натискаме да я вземем, а след това ще опитаме да вкараме. Просто е

Вижте двете причини, заради които турчин отказал да поеме ЦСКА!

Още: Лидер в ЦСКА изуми: Много съм доволен как изиграх сезона и от представянето на тима

Не на шега: Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич подготвя играчите с... бокс и хандбал - обясни защо

Официално: Юрген Клоп подписа с нов проект за 3 години - има връзка с... ЦСКА

Донесъл трофей за Томислав Стипич се събира с него в ЦСКА: Играчът има 84 гола в България

Новият треньор на ЦСКА започна с клишета престоя си на "Армията"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички