"Улесни решението ми": Спряган за шеф в ЦСКА уредил трансфера на Лиъм Купър?


"Улесни решението ми": Спряган за шеф в ЦСКА уредил трансфера на Лиъм Купър?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3504 0

Най-новата звезда в селекцията на ЦСКА - Лиъм Купър, даде първото си интервю след трансфера в столицата. Шотландският бранител говори пред сайта на "червените".

Той заяви, че много харесва София и е готов да даде всичко за ЦСКА. Също така опитният футболист каза, че се е допитал до Стилиян Петров и Илия Груев за родния гранд, от които е чул доста хубави неща.

Думите на Лиъм Купър

Още: Мъртвило на "Армията" - реконструкцията не започва, а стадионът може да е готов за под 2 години

"Когато за първи път чух за интереса към мен, бях много ентусиазиран - да дойда в европейска столица, голям град и клуб с такава история. Говорих със Стилиян Петров и с Илия Груев, който е в Лийдс. Те ми казаха страхотни неща, което улесни взимането на решение. Говорих с мениджърите ми, проведох и още няколко разговора с директорите на ЦСКА и треньора Томаш. Процесът бе дълъг и отне повече от седмица, но ето че най-накрая съм тук и нямам търпение да започваме", сподели Купър.

"Прекарах невероятни 10 години в Лийдс Юнайтед – клубът, който винаги ще бъде моят дом и ще е близо до сърцето ми. Но това беше възможност, която не можех да откажа – да играя европейски футбол за такъв огромен клуб в България, е всичко, което исках, а аз исках да предизвикам себе си в нова култура и нова обстановка. Никога не съм имал такава възможност и тази изглежда напълно правилна и добра за мен и семейството ми".

"Ако някой ми беше казал преди 10 години, когато бях младо момче на 22, че ще прекарам цялото това време в Лийдс, щях да се изсмея. Но от Лийдс бяха изключително лоялни към мен, а аз им отговорих със същото. Сега е време да покажа същата лоялност и да дам всичко от себе си за ЦСКА. Надявам се, че мога да го постигна. Ще ми коства много усърден труд, който започва веднага. Надявам се, че заедно ще постигнем успехи".

"Няма как да забравиш историята на клуба. В предишния ми тим беше абсолютно същото. Фланелката задължава и аз не очаквам нищо различно. Знам, че има огромни очаквания към клуба, с което съм свикнал, и се надявам, че ще мога да помогна на съотборниците си и на младите играчи в състава – да се осланят на мен, да бъда лидер", добави още легендата на Лийдс.

Легенда на клуба: С Томаш ЦСКА тръгва нагоре, в последните мачове бяха много зле

Сектор "Г" с категорична позиция за мача на ЦСКА: Билети и място ще има за всички

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички