В Бразилия разкриха как ЦСКА ще намали трансферната цена на Маурисио Гарсес


В Бразилия разкриха как ЦСКА ще намали трансферната цена на Маурисио Гарсес
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

6056 0

Бразилският голаджия Маурисио Гарсес бе сред най-коментираните легионери в родния футбол през последните дни, тъй като до последно нямаше яснота дали ще продължи с ЦСКА.

Ситуацията около Гарсес

Той акостира на "Армията" в началото на 2022 г. под наем от Бруске, а споразумението между двете страни бе до края на този месец.  Ръководството на родния гранд трябваше да реши до 15 юни дали ще го задържи в редиците си. 

Това щеше да му струва 650 000 долара, но до този момент информациите от България и Бразилия са за негативен развой на събитията, тъй се смята, че "червените" са отказали да платят откупната клауза на Гарсес

Желанието на Бруске

Бразилското издание O Município съобщава в петък, че дори след отказа на ЦСКА - вероятността футболистът да се завърне в третодивизионния Бруске, с който има контракт за още 3 години, са минимални. 

Причината е, че от началото на годината клубът е без официален спонсор и прави всички по силите си да продаде офанзивния футболист, на който държи 40% от правата. 

Нова възможност пред ЦСКА

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

От медията информират, че вече други клубове проучват възможността да привлекат втория голмайстор на ЦСКА през кампанията, а дори от "Армията" биха могли да се включат в борбата за правата на настоящия си играч. 

Така те няма да бъдат ограничени до въпросната клауза в договора от 650 000 долара, а ще могат да преговарят за по-приемлива на "Армията" сума. 

Мнението на клуба

В допълнение директорът на клуба Андре Резини коментира възможното завръщане на Гарсес в Бруске: 

"Ще видим дали той ще бъде част от отбора, дали ще го дадем под наем на клуб от бразилската Серия А. Не знаем дали ще го продадем в случай на предложение или ще бъде привлечен от чуждестранен клуб. Към момента няма конкретна информация, но неофициално има интерес. Нека изчакаме следващите няколко дни". 

Вижте кой юноша на ЦСКА акостира в Унгария!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички