"В" група тръгна на война срещу ЦСКА


"В" група тръгна на война срещу ЦСКА

2552 0

Отборите от "В" група тръгнаха на война срещу ЦСКА, информира "България Днес". По време на затворената среща между шефовете на аматьорските клубове след тегленето на жребия изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков е влязъл в конфронтация с част от колегите си и с представители на БФС.

Бившият национален селекционер се обяви твърдо против идеята на някои клубове да не домакинстват срещу ЦСКА на собствените си стадиони, а да се договорят мачовете да се играят на "Българска армия" или на други терени.

Голямото притеснение на отборите във "В" група е очакваният десант на "червената" агитка из стадионите в Югозапада, голяма част от които не отговарят на никакви изисквания за безопасност. От клубовете поискаха съдействие от БФС за охраната на мачовете и пожелаха с нея да се заеме полицията. От футболния съюз не гарантираха решаване на проблема и припомниха, че всеки отбор трябва да направи собствена организация на мачовете, а услугите на полицията се заплащат.

"Това не е наш проблем, изригна Марков. - Ние искаме да домакинстваме и да гостуваме. Ще се съобразяваме с наредбите на БФС, всеки отбор сам трябва да се заеме с организацията на мачовете. Нали знаете, че ако ние се съгласим, вместо да гостуваме, да играем на "Армията", половин България ще каже, че мачът е уреден!"

Марков увери, че клубът няма да спре нито един свой фен, който иска да гледа любимия си отбор в гостуване във "В" група, независимо от условията на съответния стадион и капацитета му за гостуваща агитка. Проблемът с охраната на мачове засега остава отворен, а притесненията на съперниците стават все по-сериозни.

"Представяте ли си в нашия град от 3500 човека да пристигнат няколко хиляди цесекари, попитал един от представителите на клубовете. - Какво ще правим, кой ще ги охранява, как ще опазим нашите хора?"

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

На закритата среща бе обсъждана и темата за телевизионните права. В момента те се държат от "Канал 3", но клубовете не получават пари за предването на мачовете. Всички срещи на ЦСКА ще се излъчват директно, което породи недоволство сред останалите клубове.

"Искаме пари за излъчването на мачовете, категорични бяха повечето от представителите. - Трябва да делим баницата. Не може да има само за ЦСКА!".

Президентът на Сливнишки герой Венци Рангелов дори заплаши да не допуска камери на стадиона. Рангелов се обяви и против промяната на датите и часовете за мачовете заради телевизионните излъчвания.

"Нашите играчи не са професионални футболисти и имат други професии. Как ще ги караме да играят в петък и да не ходят на работа", попита Рангелов, който е и началник на служба "Контрол на общоопасните средства" в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички