Венци Стефанов тактично "захапа" ЦСКА и Левски с тънка ирония


Венци Стефанов тактично "захапа" ЦСКА и Левски с тънка ирония
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10492 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю. В него той коментираше предимнот Европейското първенство по футбол 2024, като посочи, че според него Турция е играла най-добър футбол. Впоследствие обаче премина към българския футбол и засегна ЦСКА и Левски.

Стефанов обяви, че не е против чужденците в родния футбол, но все пак посочи кое в този аспект вреди на българския футбол. Впоследствие даде за пример Илиан Илиев и заяви как Черно море с "доста скромен бюджет и повече работа" се е класирал втори - "преборвайки грандовете ЦСКА и Левски".

Венци Стефанов намеси в коментар ЦСКА и Левски

Венци Стефанов за ЦСКА и Левски

"Аз не съм против чужденците. Аз съм за, обаче, ако вземеш едни двама, трима, четирима, но вземи качествени, които хем ще ти бъдат от полза, хем по-младите ще се учат от тях. А когато взимаш равностойни на нашите, че даже и по-слаби, пълниш отборите с такива, спираш развитието на нашите футболисти и какво се получава - нито ти получаваш това, което търсиш, нито пък младите футболисти имат своя шанс. Робуването на чуждопоклонничеството не води към нищо добро.

Илиан (бел. ред. Илиев) го познавам като футболист, като треньор виждам колко време работи. Има своя методика, свои виждания. Те се оказват правилни. Виждате, че Черно море с доста скромен бюджет и повече работа, успя да се класира втори. Пребориха грандовете Левски и ЦСКА.

Значи пътят е правилен. Смятам, че и новият президент на футболния съюз, и той върви по този път и приема тази философия и съм сигурен, убеден съм, че много скоро ще имаме силни футболисти, които, освен че ще играят в добри европейски отбори, ще бъдат основното ядро на българския национален отбор" - сподели Стефанов пред "Дарик радио".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Всички сделки (ОБНОВЯВА СЕ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички