Венци Василев: Инцидентът със Стойчо Младенов бе ужасен


Венци Василев: Инцидентът със Стойчо Младенов бе ужасен
Снимка: http://www.cska.bg

3264 0

Един от най-добрите играчи на ЦСКА в последно време Венци Василев даде интервю за "Меридиан Мач" след боя над Левски. Защитникът е несменяем титуляр от няколко мача, а с изявите прикова погледите на феновете. Василев винаги се е ползвал със симпатиите на „червените" привърженици, а освен това бе един от малкото футболисти, които лично Стойчо Младенов хвали. Перничанинът бе на ниво в дербито, като направи страхотна асистенция за втория гол, дело на Серджиу Буш. Василев смята, че ЦСКА може да победи Лудогорец. Според него преди това „армейците" имат две други тежки из­питания срещу Славия и Хасково. Нотката за подценяване трябва да бъде изключена, защото в противен случай ЦСКА може да има проблеми, смята бранителят.

- Как видя поредната ви победа над Левски?

- Един много важен мач за нас. Мис­ля, че заслужено победихме Левски. В защита не им дадохме никакви шансове, а напред бяхме ефек­тивни. Използвахме шансовете си по най-добрия възможен начин. ЦСКА играе уверено във всеки мач и резултатите са налице.

- С какво ги надиграхте?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- С повече борба и себераздаване. Това беше нашият коз. Теренът беше много тежък. Радващото е, че успяхме да се нагодим към него. Времето не бе благосклонно съм нас, но трябва да се справя­ме с всичко.

- Колективът ли е в основата на успехите за ЦСКА?

- Да, мисля, че това е главната причина да бъдем на върха. В ЦСКА всички играем като един и това е радващо. Разбираме се без думи на терена.

- Даде извеждащ пас за втория гол, който се оказа решителен.

- Радвам се, че помогнах на отбора да вкараме така важния втори гол и да успокоим мача. Трябва да се включвам и в атака, а в конкретния момент видях, че има празно място през центъра, и се възползвах.

- Как се почуства, когато Стойчо Младенов бе ударен със снежна топ­ка?

- Един ужасен инцидент. Трябва да се вземат мерки, за да не се повтори това. Доста беше опасно и Стойчо Младенов бе ударен лошо. Не искам да си помислям варианта да се стигне до крайности. Футболът е за хората и трябва да ги радва, а не обратното.

- Какво ще ка­жеш на феновете, които дойдоха да ви подкрепят в студения съботен ден?

- Искам да им благодаря за невероятната подкрепа. За кой ли път ни очароват. Те всеки мач са зад нас, а аз си пожелавам след края на срещите да се радваме заедно както до­сега.

- Смяташ ли, че ЦСКА има сили да победи Лудогорец?

- Разбира се, защо не. Преди това имаме два други мача, които трябва да вземем. Има прекъсване преди мача с Лудогорец. Ще мине доста време. Срещу Славия и Хасково няма да е лесно. Не трябва да ги подценяваме.

- Дойдоха много нови момчета. Приспособиха ли се вече към обстановката?

- Доста хора дойдоха през лятото, но те са много добри футболисти и професионалисти. Раздават се във всеки мач и това се вижда на терена. Бързо се приспособиха към атмосферата в ЦСКА и неслучайно сме на първо място в класирането.

- Мислиш ли за трансфер?

- Не на този етап. Съсредоточил съм се върху моята работа в ЦСКА. Много съм щастлив да съм част от този клуб.

- Как би коментирал ситуацията около Апостол Попов и нападките, които той получи след загубите на националния отбор?

- Много добър футболист и професионалист. Бе нападнат неоснователно от доста хора. Апата е силен характер и съм сигурен, че ще преодолее този труден момент.

- Имало ли е момент, в който да искаш да си тръгнеш?

- Не, за мен е удоволствие да играя в ЦСКА. Това е клуб №1 в Бълга­рия. Никога не съм си помислял да си тръгна.

- Ръководството коректно ли е в плащанията?

- Всичко е в рамките на нормалното при плащанията. Понякога има забавяния, но живеем в трудни времена и се случват такива неща. Шефовете гледат да са коректни с нас, както и ние с тях.

- Мечтаеш ли за титла?

- Не трябва да говорим за това сега. Всеки иска да спечели титлата.

- Надяваш ли се на повиквателна от националния отбор?

- Ако е рекъл Господ, някой ден се надявам и аз да играя за националния отбор. Времето ще покаже. На първо време искам да играя редовно в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички