ВИДЕО: Окрилен от феновете и Томаш, ЦСКА се върна към победите с радващо лице


ВИДЕО: Окрилен от феновете и Томаш, ЦСКА се върна към победите с радващо лице
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2066 0

ЦСКА спечели дербито с Локомотив (София) в 12-ия кръг на Първа лига, като показа коренно различно лице спрямо предишните си мачове през сезона. "Червените" спечелиха с 3:0 в "Надежда" с голове на Линдсет, Фаетон и Коялипу.

Победата изкачи ЦСКА с 2 места в класирането и тимът вече е 13-и. Локо (Сф) е десети. Това е първи успех за новия треньор на 31-кратните шампиони - Александър Томаш, който стартира със загуба от Ботев (Пд).

Той даде дебют на три от последните нови попълнения - Аарон Исека, Илиан Илиев-младши и Зюмюр Бютучи. Това е първи случай от 27 юли насам, в който "червените" успяват първи да вкарат гол в свой мач.

За трите точки спомогна и фактът, че за първи път през сезона ЦСКА усети подкрепата на своите фенове, без които игра заради наказание. Привържениците бяха многобройни в "Надежда" и създадоха отлична атмосфера.

 

Първо полувреме

ЦСКА започна мощно мача и стигна до две добри ситуации в рамките на около минута. В 7' изстрел на Ето'о попадна в обсега на Александър Любенов. Минута по-късно стражът на Локо (Сф) спаси удар на Коялипу. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

ГОЛ! В 9' ЦСКА поведе след статично положение - късо изпълнение, центриране и топката попадна у оставения непокрит Джонатан Линдсет, който от границата на вратарското поле прати топката в мрежата на "железничарите". 

"Червените" продължиха и да са по-дейни, и да владеят топката. В 14' изстрел на Коялипу принуди Любенов да спасява с крака. В същото време Юлиан Ненов падна в наказателното поле след досег с Кордоба, но съдията не намери основание да свири дузпа за Локомотив. 

В 17-ата минута гостите удвоиха своя аванс в "Надежда". Локило нахлу в наказателното поле и пробва удар, но Любенов изби. Топката обаче отиде при Матиас Фаетон, който не сгреши при добавката. 

В 22' Бруно Франко пробва мощен шут към "червената" врата, но Бусато успя да реагира и да отрази. В 31' опасен изстрел на Анте Аралица беше отразен с една ръка от стража на ЦСКА, но бе даден и знак за засада на хърватина. 

Второ полувреме

След влизането в действие на фенските факли и димки мачът временно бе спрян.

ГОЛ! Скоро след подновяването на играта "червените" вкараха трети гол, при това зрелищен. След грешка в "червено-черната" отбрана топката стигна до Годуин Коялипу, който с мощен изстрел от дистанция препарира Любенов. Стражът на домакините докосна топката, но бе безпомощен да я спре. 

В 66' влезлият на почивката Илиан Илиев опита изстрел, но вратарят на Локомотив спаси. В 74' Любенов отрази с рамо и удар на Аарон Исека. 

В 79' Исека нахлу отдясно в наказателното поле и намери с отлично подаване Хайнц, но норвежецът отигра лошо от добра позиция. 

Състави:
Локомотив (Сф):
ЦСКА: Бусато, Делова, Кордоба, Пинто, Вион, Кареасо, Ето'о, Линдсет, Локило, Фаетон, Коялипу

Състави:

Локомотив (Сф): Любенов, Ламбезе, Диара, Димов, Франко, Станоев, Ацка, Славчев, Ненов, Рапосо, Аралица

ЦСКА: Бусато, Делова, Кордоба, Пинто, Вион, Кареасо, Ето'о, Линдсет, Локило, Фаетон, Коялипу

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на Локо (Сф) Иван Колев се надява да може да използва в мача капитана си Владимир Николов, който не е играл от 4-ти август заради контузия. В състава може да се завърне нападателят Анте Аралица, който не е играл от същата дата.

ЦСКА отива в "Надежда" като предпоследен в класирането след кошмарен старт на сезона. "Червените" записаха пет загуби досега и вече са с нов треньор в лицето на Александър Томаш. Той обаче стартира с поражение от Ботев (Пд) преди паузата.

Столичният гранд се подсили с шестима нови футболисти, но не е ясно дали Томаш ще може да използва днес някой от тях.

Добрата новина за ЦСКА е, че ще могат да усетят подкрепата на феновете си, от които бяха лишени в досегашните домакинства заради наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички