Владо Манчев за промяната в ЦСКА: Ел Маестро пипна малко настройките, внесе повече живец


Владо Манчев за промяната в ЦСКА: Ел Маестро пипна малко настройките, внесе повече живец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1363 0

Бившият играч на ЦСКА Владимир Манчев коментира представянето на "червените", като открои коя е най-голямата промяна, направена от Нестор Ел Маестро. Според него трудната победа срещу Пирин в Благоевград не е повод за притеснение.

Големият плюс в играта на ЦСКА

"Не, място за притеснение няма. Има такива "криви" мачове. От една страна, виждаме, че след идването на Иво Тренчев Пирин значително затегна редиците и подобри представянето си. От друга страна, в Благоевград имаха проблем с терена и макар да положиха усилия, то не съм сигурен дали успяха напълно. И не на последно място знаем, че винаги след пауза за националните отбори има спад в представянето, който се дължи на пътуването на голяма част от играчите, невъзможността на треньора да работи с цялата група и т.н. Най-важното е, че тимът успя да спечели трите точки и няма смисъл да търсим някакъв проблем", сподели той пред "Тема спорт".

Според него отборът има много опции и вариации в атака, което е плюс, но в защита се нуждае от лека подкрепа. "В атакуващ план – да, но за да бъдем категорични в тази оценка, трябва да се възстановят и върнат в игра Юрген Матей и Де Нойер, защото в защита мисля, че нещата не са толкова категорични и сигурни, както в нападението. Хубаво е, че Морено вече е на разположение, защото той е много интересен футболист".

Промяната от Ел Маестро

Относно промените от Нестор Ел Маестро: "Според мен и при Саша Илич, а и преди това имаше добра комуникация и хубав колектив. Разликата дойде най-вече от смяната на схемата на игра. Ел Маестро пипна малко настройките, внесе повече живец, заложи на повече агресия и играчите приеха позитивно тази промяна.

За мен слабият старт се дължи най-вече… Нека си го кажем - на недобрата лятна подготовка. В началото на кампанията играчите не бяха добре физически, а и бяха смачкани психически от загубената в последния момент титла. Постепенно те влязоха в добра кондиция, възстановиха се, натрупаха самочувствие и всичко си дойде на мястото". А ЦСКА съобщи една доста неприятна новина за феновете, а именно, че реконструкцията на "Армията" отново се отлага.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички