БФС отговори остро на Левски за Кабаков: Засегна историята и претенциите на "сините"


БФС отговори остро на Левски за Кабаков: Засегна историята и претенциите на "сините"
Снимка: БГНЕС

5709 0

Съдийската комисия към Българския футболен съюз (БФС) отговори остро на декларацията от Левски срещу Георги Кабаков, който ръководи загубения двубой с Лудогорец. От родната централа определиха поведението на столичани като недопустимо и използваните им думи като такива, които не отиват на клуб с над 100-годишна история.

БФС скастри Левски заради Кабаков

Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:

"Във връзка с публикуваната позиция от страна на ПФК Левски (София) след срещата от Пети кръг на Първа лига срещу тима на ПФК Лудогорец 1945 (Разград), Съдийската комисия при БФС определя като недопустимо поведението на столичния клуб.

СК счита, че използването на епитетите във въпросната декларация по никакъв начин не отиват на клуб с над 100-годишна история и единственото, с което допринасят е ескалиране на напрежението и настройването на футболната общественост и привърженици в удобна посока.

Съдийската комисия подчертава, че е недопустимо реферите да се превръщат в изкупителна жертва за всяка допусната загуба и изгубени точки.

Време е погледите на спортно-техническите щабове и ръководните фактори както в ПФК Левски (София), така и в останалите клубове, да се насочат към вътрешните проблеми и да спрат да се намират външни оправдания за всеки неуспех.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Категорични сме, че всяко съдийско решение, във всеки мач, се подлага на анализ и допуснатите грешки не остават без последствия. Във връзка с това от началото на сезона бе започната и инициативата с публикуването на обучителни видеа в началото на всеки месец.

Надяваме се, че здравият разум ще надделее и повече няма да ставаме свидетели на поведение от страна на клубовете, което дава повод за ескалиране езика на омразата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички