"Цяла България играеше за Левски - политици, медии и съдии, всички ги подкрепяха"


"Цяла България играеше за Левски - политици, медии и съдии, всички ги подкрепяха"
Снимка: Фейсбук

1771 0

"Глас от миналото" е най-новата рубрика на SportLive.bg. Чрез нея припомняме на читателите значими изказвания от видни фигури в спорта, които са отекнали с годините. Някои от тях са емблематични, други култови, а трети позабравени. Големи заявки, дадени обещания, слова, които са валидни и днес, забавни изказвания - всичко, което си заслужава да бъде припомнено.

Емил Кременлиев: Цяла България играеше за Левски

В този материал ви връщаме към изказване на легендарния бивш футболист на България Емил Кременлиев. През 2021 година той дава интервю за "Блиц", като в него се връща към мач между ЦСКА и Левски. В него казва, че в периода, когато са играли през 2000 година, всички силни фигури в страната са били зад "сините" - намесвайки политици, правителство, медии и съдии.

"Помня отлично загубата ни от Левски с 0:1 на 13 май 2000 година, когато цяла България играеше за „сините“ – политици, правителство, медии, съдии. Всички ги подкрепяха. И тогава им удариха голямо рамо. След мое центриране Бисер Иванов-Легендата си заби красив автогол, който незаслужено беше отменен.

После през второто полувреме Бербо изпусна сигурен гол, а след минута Гонзо вкара кървавото си попадение и донесе победата на Левски. Бербатов беше като попарен. Разплака се след мача. Твърдеше, че е виновен за провала. Не беше на себе си. Качихме го на колата и с още няколко момчета от отбора отидохме в Казичене. Малко на въздух. Малко да смени обстановката и да се освести.

После знаете какво се случи – Бербатов така и не вкара гол на Левски, но вкарваше голове из цяла Европа, покоряваше вратите на европейските грандове и сам стана такъв – и по германските, и по английските терени" - споделя Кременлиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички