Ексклузивно в SportLive! Петър Курдов съсипа от критики капитана на Левски: Освен Наско Сираков или Илиана Раева да влязат вместо него


Ексклузивно в SportLive! Петър Курдов съсипа от критики капитана на Левски: Освен Наско Сираков или Илиана Раева да влязат вместо него

13339 0

В неделя предстои да падне последната голяма въпросителна в родния футбол. Левски и Арда Кърджали ще излязат на стадион „Георги Аспарухов“, за да решат кой ще спечели последната квота за участие в Лигата на Конференциите.

SportLive.bg потърси легендарния нападател на Левски Петър Курдов за интервю преди баража за Европа. Той сподели мнението си и за последното „Вечно дерби“ между „сините и ЦСКА, загубено с 0:2 от селекцията на Елин Топузаков.

Ето какво обяви Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, предстои най-важният мач на Левски за сезона. Смятате ли, че тимът на Елин Топузаков няма да позволи да се стигне до сензация на „Герена“?

- То бива да не могат да бият и на „Герена“. Ако не го сторят, направо да си хващат пътя, за да не ги изкарат хората по бели гащи.

Сега вече по-сериозно. Победата в този бараж ще бъде плюс за нашия отбор. Все пак мачът е на „Герена“ и това ще бъде една добра предпоставка за успешен край на шампионата. Надявам се всичко да бъде както трябва. Макар че, ако играят както срещу ЦСКА, не знам как ще спечелят.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- Какво е мнението Ви за поражението от ЦСКА в последния кръг от плейофите. Толкова ли трагично игра Левски във „Вечното дерби“?

- Демонстрираха една изключително посредствена игра. Безидейна най-вече.

- На какво я отдавате? Дали пък случайно не се „пазеха“ за баража за Европа, макар че във „Вечно дерби“ това е изключено да се случи?

- Какво пазене? Аз направо не знам как да отговарям на подобни въпроси. То е дерби, защото се чака поне няколко месеца, за да излезеш и да покажеш на какво си способен. Аз и друг път съм го казвал. Мачове с Кърджали, Ботев Враца и т.н никой не ги помни. Спомените остават от тези дербита, в които стадионът е пълен.

Не знам какво да кажа. Там в момента всичко е както имаше в една песен: „Замириса на море…“. Повечето са ваканционно настроени вече. Това е едно от нещата, които водят до подобна безидейна игра.

- Какво ще се случи, ако наистина им е замирисало на море преди баража?

- Мисля, че ще им замирише вратът на гума, ако загубят мача. Направо хората ще навлязат и на терена.

- Превъзхожда ли Левски чисто спортно-технически отбора на Арда или единственото предимство ще е, че срещата ще е на „Герена“?

- Ако ги съпоставя, мога да кажа, че тимът на Левски е с една идея по-добър. За отбора от Кърджали това ще е мачът на живота. Всичко може да се очаква. Особено след тези глупави и детински грешки, които направи нашият вратар. Това се вижда рядко по терените.

Първата грешка някак може да му се прости, но втората не ми я побира акъла.

- Възможно ли е тези грешки да му костват мястото под рамката за баража?

- Кой ще влезе? Освен Наско Сираков или Илиана Раева да влезнат на вратата. Шегувам се, разбира се.

Единственият вратар е Николай Михайлов. Няма кой друг да застане под рамката. Но Николай го закотвиха тотално на пейката. Според мен той можеше да стои по-добре от този малкия.

- Визирате конкретно за дербито с ЦСКА или като цяло?

- Говоря за последния мач с ЦСКА. Цял живот съм във футбола. Просто не знам. Такива грешки в подобен мач… Не са приемливи и се помнят.

- Как ще коментирате ситуацията около датата за провеждане на самия бараж, защото се стигна до сериозна драма, касаеща отбора на Арда?

- Изтеглиха го по една-единствена причина. Тя е, че има напрежение в държавата и ще има някакви стачки. Обясниха го, че се прави, за да не ескалират нещата покрай въпросните протести.

- От Арда обаче се заканиха да пишат жалба и до ФИФА. Проблемът е, че в състава им има футболисти, които няма да могат да играят в неделя, защото договорите им изтичат предния ден.

- Ако се погледне от двете гледни точки, всеки има някакво право. В крайна сметка това е последен мач. Всеки търси под вола теле.

Онзи ден и Топузаков се оправдаваше за младите, които играха в Разград. Там защо излязохме без 7-8 човека?

- Вие как си го обяснявате?

- Ако кажа каквото трябва да кажа, пак ще си навлека неприятности.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Сашо Тунчев се закани на Левски за баража за Европа и отсече: Решението на БФС не е приятно!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички