Експлозивна и креативна игра, но най-важното липсваше: Левски не успя да победи Арда в контрола (ВИДЕО)


Експлозивна и креативна игра, но най-важното липсваше: Левски не успя да победи Арда в контрола (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10808 0

Левски и Арда не успяха да се победят в контрола, играна на стадион "Георги Аспарухов" в София. Двата родни тима от Първа лига завършиха при резултат 0:0, като зрителите на двубоя станаха свидетели не на голове, а на редица пропуски - най-вече от "сините".

Левски и Арда не се победиха в контрола

Двубоят предложи много емоции за феновете на Левски, тъй като отборът на Станислав Генчев игра много открит и креативен футбол. "Сините" обаче не успяха да намерят целта, а много пропуски направиха Алекс Колев, Марин Петков и Асен Митков.

Това бе предпоследна контрола за "сините". На тях им предстои още един мач преди старта на новия сезон в Първа лига - срещу израелския Макаби Нетаня, който ще се състои на 13 юли (следващата събота).

РАЗВОЙ НА ЛЕВСКИ - АРДА

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият голям шанс бе за Левски в 6-ата минута. Алекс Колев получи отдясно и стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Само 3' по-късно Фабио Лима беше изведен в коридор зад отбраната на Арда. Феликс Ебоа Ебоа съумя да изчисти точно преди да бъде отправен завършващ удар. При последвалия корнер Алекс Колев засече с глава, но над напречната греда.

В 15-ата минута Алекс Колев пак се озова на стрелкова позиция. Той пробва шут от движение, но не намери вратата на Анатоли Господинов. В 23' Марин Петков беше фаулиран пред наказателното поле на Арда. Колев отправи директен шут от прекия свободен удар, но стражът на гостите изби удара на нападателя.

В 43' се стигна до отличен шанс за Арда, но бившият левскар - Борислав Цонев, не успя да уцели вратата на Пламен Андреев. В края на първата част се стигна до много удари от страна на Левски, като най-близо до гола бе Патрик-Габриел Галчев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с доминация на Левски. Откриха се чудесни шансове пред футболисти като Алекс Колев, резервата Евертон Бала и Асен Митков, но гол продължаваше да липсва на "Герена".

В 70-ата минута Марин Петков бе изведен сам срещу Господинов, но не успя да вкара, пращайки топката в аут. Само пет минути по-късно пред Асими Фадига, който влезе от скамейката, се откри коридор и той си пробва късмета от дистанция - но отново без успех.

КАРТИНА ОТ ЛЕВСКИ - АРДА

СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Ван дер Каап, Кристиан Димитров, Цунами, Антоан Стоянов, Асен Митков, Майкон, Фабио Лима, Марин Петков, Алекс Колев

АРДА: Анатолий Господинов, Емил Виячки, Милен Стоев, Феликс Ебоа Ебоа, Иван Тилев, Илкер Будинов,Джелал Хюсеинов, Борислав Цонев, Борис Тютюков, Станислав Иванов, Чинонсо Офор

Преди контролата

До този момент Левски записа две победи в своите контроли - 2:0 срещу Спартак Плевен и 5:0 срещу Септември. Третата такава бе срещу Черно море, но тогава не бе излъчен победител, като двубоят завърши 0:0. На 13 юли предстои и още една контрола срещу израелския Нетаня, която отново ще се проведе на "Герена".

От другата страна, Арда Кърджали с новия си стар наставник - Александър Тунчев, е изиграл две срещи до момента. Отборът може да се похвали с актив от две победи в тях - 2:0 срещу Янтра и 5:1 срещу Струмска слава.

През изминалия сезон в Първа лига (2023/24) двата тима играха два пъти. Първият мач в Кърджали завърши при резултат 0:0, а на "Герена" Левски надделя с разгромното 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички