Емил Велев: Гонзо не биваше да се крие зад Мурсия


Емил Велев: Гонзо не биваше да се крие зад Мурсия

1109 0

Емил Велев за пореден път се оказа прав - предвиди, че Мурсия ше бъде изгонен, защото няма как да се оправи на "Герена", щом не знае български.

"От самото начало смятах, че Левски има треньор и той беше българин - Георги Иванов. Даже се учудвам, че предприе ход с докарването на някакъв чужденец. Хора около Мурсия казват, че е объркал подготовката... В Левски се работи трудно и под напрежение. Този, който не издържа, вдига бялото знаме и си тръгва! Все още твърдя, че ако Илиан Илиев не се беше поддал на нещата, случили се след равенството с Пирин (Гоце Делчев), щеше да спечели и шампионата, и купата. Но той се огъна.

При мен след 0:3 на "Герена" от Локо Сф всички очакваха да си тръгна, но не си подадох оставката. След това станахме шампиони - с помощта на Гонзо, на Христо Йовов. Те спомогнаха за титлата. Прави им чест, че влязоха с травми срещу ЦСКА и се контузиха тежко след това", каза той пред вестник "Тема спорт".

"Най-нормалното нещо беше Гонзо да поеме тима през лятото. След добрата година с Черно море, в която отборът му играеше с настроение и хъс - трябваше да застане начело на Левски. Не биваше да се крие зад Мурсия, а още тогава да поеме отговорността. И да каже - "Аз съм човекът, имам екип, поставям такива цели". Сега испанецът си тръгна, без да разбере какво става. На него дори му ръкопляскаха, никой не го напсува. Е, вече е осъзнал - взима си дебелата неустойка и е доволен. Това е грешката на Гонзо. А той се подлъга по Мурсия, мислеше, че е магьосник. Георги още може да успее. Минали са три кръга, не виждам разлика в класите на отборите. Първенството тепърва започва, много вода има да изтече", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички