Гол от рикошет в края прекърши агресията на Левски, Лудогорец прекъсна "синята" серия (ВИДЕО)


Гол от рикошет в края прекърши агресията на Левски, Лудогорец прекъсна "синята" серия (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4803 0

Лудогорец нанесе първа загуба на Левски в шампионата за новия сезон. Разградчани победиха с 1:0 в дербито на петия кръг на Първа лига, като единственото попадение отбеляза Кайо Видал в 85'. Така бе прекъсната серията от 4 поредни победи за "сините", които все още имат една единствена победа в Разград.

Двата тима изиграха много агресивен двубой, като често играта биваше накъсвана, а повече положения имаше през второто полувреме. И двата тима имаха шансове да отбележат попадения, но в крайна сметка Видал вкара в края, когато Видал след рикошет успя да вкара за 1:0.

Този път Станислав Генчев започна с Мустафа Сангаре редом до Алекс Колев, като успяваше да тормози разградската защита, но не записа цял мач, а бе заменен 20-ина минути преди края. 

В следващия кръг Левски приема отбора на Хебър, а Лудогорец гостува на Спартак Варна. Левски все пак остава лидер във временното класиране с актив от 12 точки. Лудогорец пък е с три победи от три двубоя и пълен точков актив – 9, след като два от двубоите на „орлите“ бяха отложени.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна интензивно още в началните минути. В 3' "сините" опитаха да погледнат смело в атака, но не излезе нищо опасно след удар право в Падт на Охене.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

2 минути след това Лудогорец имаше чиста възможност пред себе си. Руан Круз проби отляво и подаде към Кайо Видал, който стреля от границата на наказателното поле на Левски, като топката мина покрай страничния стълб. Малко след това последва и корнер за разградчани, но не се стигна до опасност.

В 10' Аслак Фон Витри отправи удар от далечна дистанция в 10-ата минута, но Пламен Андреев се справи. В 13' се стигна до принудителна смяна в отбора на разрадчани. Падт поиска да бъде заменен, като стана ясно, че му е прилошало. Хендрик Бонман го замени.

Нервни минути и накъсана игра последваха, като малко по-активният отбор бе домакинският. В 25' столичани организираха добра атака, като Ел Джемили избра да действа сам и стреля, но много над вратата. Битката продължи да надделява за сметка на положенията. В 38' Сангаре се пребори за една топка в предни позиции и си спечели корнер, но при него не се стигна до нищо опасно, а единствено до сблъсък на Алекс Колев и Крус и бе свирен фал.

В 42' Сон отправи изстрел от средна дистанция, но право в ръцете на Пламен Андреев. Минута след това Сангаре се измъкна от защитата, но падна на земята, претендирайки за нарушение точно пред наказателното поле. Сигнал от Георги Кабаков обаче не последва. В края на редовното време Сангаре спечели още един корнер, като Нереси отби негов пит за центриране.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна обещаващо, като още на старта Левски можеше да открие резултата. В 50' Марин Петков напредна по дясното крило и успя да свие топката за Александър Колев, който стреля ниско по тревата, като Бонман отрази.

Малко след това Мустафа Сангаре проби без проблем отдясно, надигравайки категорично Диниш Алмейда. Нападателят реши да изчака Алдаир и му подаде. Той стреля, но изстрелът му бе блокиран.

В 60' и Лудогорец отговори. Рик Джонатан овладя добре топката отдясно, финтира Марин Петков и влезе в наказателното поле. След това подаде на първа греда за Квадво Дуа, който пробва технично изпълнение с пета, но встрани от вратата.

2 минути след това в игра влязоха Асими Фадига и Клемент Икенна на местата на Марин Петков и Карлос Охене. А в 62' Аслак Фон Витри шутира директно от пряк свободен удар на добра позиция, но над вратата на Пламен Андреев.

Захари Сираков също направи две смени, новите попълнения Георги Русев и Агубу Камара, които замениха Рик Джонатан и Руан Крус. Малко след това Педро Нареси намери с чудесна висока топка Сон на левия фланг и отклони топката с глава към Кайо Видал. Той успя да стреля с глава. Пламен Андреев игра пръв с топката и закачи леко своя съперник, който падна на тревата. Главният съдия Георги Кабаков веднага посочи бялата точка, но моментално промени решението си на засада на Видал, каквото имаше.

В следващите минути отново битката властваше на терена, като и двата тима допускаха немалко неточности, с което се накъсваше играта. 5 минути преди края Лудогорец откри резултата, макар и с  голяма доза късмет.

Сон намери Квадво Дуа, който в наказателното поле комбинира с Видал, който стреля мощно от воле с десния крак, но топката нацели лявата греда на Андреев. След това никой от играчите на Левски не игра с рикоширалата топка, която се върна при Видал и той стреля отново от дъгата пред пеналтерията, получи се рикошет в главата на Икенна за 1:0.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Сон, Алмейда, Куртулуш, Фон Витри, Нареси, Чочев, Видал, Секо, Рик, Дуа

Левски: Андреев, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Димитров, Алдаир, Охене, Ел Джемили, Петков, Сангаре, Колев

ПРЕДИ МАЧА

Левски влиза в двубоя в отлично настроение, след като спечели всичките си досегашни 4 срещи от новия сезон и е лидер във временното класиране.

От друга страна, Лудогорец е "наранен", след като отпадна от пресявките в Шампионска лига след тежка загуба с 2:7 от азербайджанския Карабах.

Това поражение и крахът на мечтите за групите в най-силния европейски клубен турнир костваха поста на треньора Георги Дерменджиев и срещу Левски "орлите" ще бъдат водени от Захари Сираков.

Разградчани загубиха звездата си Бърнард Текпетей след тежка контузия, но привлякоха на негово място българския национал Георги Русев.

Срещу тях "сините" ще могат да разчитат на последното си лятно попълнение Кристиан Макун, а се очаква в Разград титуляр за първи път да бъде нападателят Мустафа Сангаре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички