И все пак - "Левски" заплашен да не картотекира заради Алвеша


И все пак - "Левски" заплашен да не картотекира заради Алвеша

1532 0

Футболист, подписал контракт с даден клуб, след като има договор с друг, подлежи на наказание - спиране на права, според действащия правилник за трансферите и договорите на БФС. В него е заложена и санкция за новия клуб, с който е парафирал играча. Той получава забрана за картотекиране в предстоящия трансферен период. Правилото публикува "Меридиан мач".

Подобен казус възникна около десния бек Сашо Александров, който започна подготовка с “Левски”. От “Герена” обявиха, че той е подписал договор за 2 г. В същото време от Берое са категорични, че Александров, който за последно рита в Черно море, се обвързал с тях за същия срок още през миналата година. Според правилника на БФС на попаднал в такава ситуация футболист трябва да бъдат спрени правата за срока на по-дългия договор.

От Берое вече обявиха, че ще искат от БФС да вземе решение по спорния случай. Така "Левски" може да се окаже заплашен от забрана за трансфери. Подобен случай имаше в началото на 2012 г. със сегашния играч на Лудогорец Абел Анисе. Малгашът тогава подписа с ЦСКА, а “червените” получиха забрана за картотекиране на нови играчи през август 2012-а след жалба от предишния му клуб Черноморец.

От "Левски" вероятно ще се опитат да уредят нещата с разговори с Берое, но оттам пък са в правото си да поискат компенсация и санкции за футболиста и новия му клуб.

Интересното е, че през 2008 г. Берое отмъква играчи, които имат договор с друг клуб. Това са Иво Иванов и Жельо Желев. Те подписват с “Ботев” (Пд), но не се явяват на работа седмица след датата на контракта. Така според Кодекса на труда трудовото взаимоотношение се смята за невъзникнало.

Според сегашния правилник на БФС обаче договорът между футболист и клуб влиза в сила от датата, посочена в него, което прави казуса с Александров по-заплетен.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички