Икона на Левски посочи 3-мата защитници, които са затруднявали Гунди: И 3-мата са от ЦСКА


Икона на Левски посочи 3-мата защитници, които са затруднявали Гунди: И 3-мата са от ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Левски

3158 0

Покрай филмовата продукция за Георги Аспарухов - Гунди феновете на Левски се поинтересуваха още повече от интересни истории за един от най-великите техни футболисти. Такива разказа друга легенда на клуба - Стефан Аладжов.

Рекордьорът за столичния тим по изиграни мачове в елита на България разкри и кои са били тримата противникови футболисти, срещу които е било най-некомфортно или най-трудно за Гунди да се изправя срещу тях. И тримата са от големия съперник ЦСКА, като все пак Аладжов допълва, че Аспарухов не се е оплаквал и винаги е излизал срещу всички опоненти.

Защитниците на ЦСКА, които затрудняваха Георги Аспарухов - Гунди най-много

"Не се е оплакал никога, Пенев (бел. ред. Димитър) бе добър футболист, с добър отскок. Никодимов (бел. ред. Аспарух), Божил Колев също бяха на добро ниво, но Гунди играеше винаги. Имаше повече амбиция в определени мачове" - призна Аладжов пред "Гонг".

Още: Изкупиха бързо 75% от билетите за премиерата на филма "Гунди – Легенда за любовта"

Ето какво още сподели Стефан Аладжов за Георги Аспарухов и съвместния им престой в Левски:

"Той беше лидерът, стискахме палци да играе, защото бележеше едва ли не всеки мач. Когато бихме 7:2 ЦСКА, той вкара три гола. Аз почнах като полузащитник в Левски 67-а година, но счупиха крака на Иван Здравков и трябваше да се преквалицифирам в ляв защитник, а бях със силен десен крак. Гунди забеляза това и ми предложи да му центрирам топки след тренировка – два пъти седмично по 30-40 минути. Предимно за глава му подавах, а той тактично ми предложи и аз да си подобря играта с глава. Много се зарадвах, че мога да стана по-добър аз, а и да центрирам на звездата на отбора.

Още: "Гунди - Легенда за любовта" чупи рекорди още преди да е излъчен, показано бе ново емоционално ВИДЕО

Първият му треньор Коце Георгиев му казваше да не затваря очите си, когато стреля с глава към вратата, за да знае къде да я насочи. Гунди ми го сподели това след една от тренировките. Много хубави неща могат да се кажат за него. Помня, че бяхме у нас, живеех на „петте кьошета“ и пътувахме после в кола на лагер преди мача със Славия - аз, брат ми, неговия шеф и Гунди. Беше късна есен, а Гунди носеше и бомбе, което забрави. Шефът на брат ми бе голям левскар и забеляза това и извади една салфетка и пинсета и започна да събира косъмчета от бомбето на Гунди, като го пазеше известно време. До токава степен хората го боготворяха.

Стефан Аладжов почита Гунди

Гунди израсна много в средата на 60-те. Беше вкарал 27 гола за сезона, футболист на година и във „Франс Футбол“ беше на осмо място, но класацията бе направена преди Нова година, а точно в края на годината Гунди вкара два гола срещу Белгия, което ни класира за Световното първенство в Англия. Ако класацията бе след този бараж, можеше да влезе в тройката. Народът за него казваше, че е жив, защото го помним. Жалко, че рано си отиде, можеше още да даде на Левски и на българския футбол" - каза още той.

"Мен ме удари директно в сърцето" - Величка Маркова гледа първи кадри от филма "Гунди - Легенда за любовта" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички