Легенда на Левски назова "безобразно слаб нападател": Посочи риска, който Станислав Генчев поема


Легенда на Левски назова "безобразно слаб нападател": Посочи риска, който Станислав Генчев поема
Снимка: levski.bg

10058 0

Легендата на Левски Емил Спасов даде любопитно интервю, в което изрази задоволството си от представянето на "сините" на старта на новия сезон в Първа лига. Освен това похвали новите футболисти за това, че се адаптират бързо.

Спасов обаче подчерта, че макар и да харесва схемата с трима централни защитници, която Станислав Генчев налага, то рискът при нея е много голям. Той отличи и факта, че в отбора вече има по-дълга резервна скамейка и се върна година назад, когато е нямало кой да замени "безобразно слабия Рикардиньо".

Рискът, който Станислав Генчев поема в Левски

"Станислав Генчев се е доверил на модерна схема с трима защитници и много активни халф-бекове. Лично аз много харесвам тази система на игра. Но от двубоя с Локо София не може да се направят кой знае какви заключения, защото всичко се получи. Тази постройка на игра обаче е и много рискована, тъй като всеки един от бранителите трябва много добре да знае какво да прави на терена, необходима е добра спойка между тях.

Още: Завръщането на Алекс Колев е второто най-дълго проточило се в Левски през XXI-ви век

Нужна е бърза мисъл и да предугаждаш действията на съперника. Рискова схема, но когато Левски играе на „Герена“, задължително трябва да действа по този начин" - сподели Спасов пред "Тема спорт".

"Все пак трябва да отбележим, че и скамейката на сините е по-дълга от миналата година. Дори безобразно слабият Рикардиньо нямаше с кого да бъде заменен и Левски по едно време играеше без типичен централен нападател. Нещо, което никога не е било в историята на клуба. Сега се радвам, че нещата се промениха и този отбор е много по-силен от миналата година" - допълни още той.

Станислав Генчев прави титуляр диаманта на Левски - открит от Мъри Стоилов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички