Легенда на Левски разубеждава Генчев за атакуващото дуо Алекс Колев - Рикардиньо


Легенда на Левски разубеждава Генчев за атакуващото дуо Алекс Колев - Рикардиньо
Снимка: Lap.bg/Оф. стр. на Левски

9788 0

Легендата на Левски Михаил Вълчев приветства трансфера на Александър Колев в клуба, но не смята, че той би могъл да си партнира в атака с Рикардиньо.

За трансфера на Алекс Колев

"Левски имаше нужда от такъв централен нападател. Тип таран, който умее да задържа топката, да влиза в комбинации със своите съотборници и да е силен във въздуха. Предполагам, че ще върши работа, защото "сините" търсеха точно такъв футболист. Има основните качества за един централен нападател, а сега остава да подплати работата си с вкарването на голове, което е най-важното.

Още: От Левски зарадваха феновете с вход "свободен" за първата лятна контрола

Мишо Вълчев предлага друга схема в атака на Генчев

За представянето на Рикардиньо

Рикардиньо по-малко участва в играта, не е толкова комбинативен. Да, вкарва голове, но неговите действия на терена са зависими от пробивите по фланговете и центриранията на крилата или бековете. Често се и изключваше от случващото се на терена в периоди от мачовете. Докато, както казахме, Алекс Колев е с по-различен профил на централен нападател и неслучайно стана голмайстор на първенството", коментира Вълчев пред "Тема спорт".

Дуо в атака - Рикардиньо - Колев? Не!

Още: Бразилец впечатлил Станислав Генчев, обмисля да смени позицията му

Запитан дали двамата нападатели могат да са едновременно на терена в предстоящите мачове, легендата бе категоричен: "Не знам дали това ще се случи. Мисля, че двамата не могат да стартират един до друг и да бъдат забити в предни позиции. Единият от нападателите трябва да играе в по-задни позиции и да бъде по-раздвижен, като Ел Джемили, Евертон или Фабио Лима.

Играч, който да се връща, да иска топката и да помага на халфовата линия. Предполагам, че Станислав Генчев ще си прецени най-точно на кого да разчита, но на мен ми се струва, че ще се заложи на един типичен таран и по-креативен футболист до него". Повече за плановете на Генчев за "синята" атака четете в линка

Интерес към закупуването на Рикардиньо от Левски се появи и от Полша

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички