Левскарите показаха, че имат сърца, а и топки


Левскарите показаха, че имат сърца, а и топки

1600 0

През този сезон поради една или друга причина свикнахме да виждаме един, меко казано, надупен "Левски". "Сините" се дъниха най-вече далече от "Герена", а домакинските успехи идваха измъчено. Загубата пък за купата от Монтана няма да я коментираме. Крахът в дербито с ЦСКА също. "Левски" не само не играеше нищо, а губеше и битките. Така стана и срещу Локо (Пд) на "Лаута", и с Литекс и при визитата на Марек. В момента "сините" не са кой знае колко техничен отбор, че да го изваждат като оправдания за отстъпването в битките.

В "Коматево" срещу "Ботев" се видя един различен "Левски". Отбор, който се биеше буквално и преносно за всяка педя земя. Затова и Гонзо беше толкова доволен след убедителната победа, че чак реши да се заяжда с феновете. Дали, ако беше паднал столичният тим, пак щеше да им прави чупки и стойки на бултрасите. Не, нямаше. Но в неделя неговият отбор би и той може да си позволи всичко. В редиците на "Левски" Гладиатора заложи на всичките си биткаджии. Това са Минев, Крумов, Стойчев, Белаид, Прохазка, Сърмов, та дори и Пламен Димов. Седем бойци, а останалите трима са техничарите Аниете, Бедоя и Домовчийски. Трите точки бяха изключително важни за левскарите. Всички те осъзнават колко е труден сезонът. И докато в някой от предишните мачове се скатаха, сега показаха, че са мъже и може да се разчита на тях. "Левски" остави с отворена уста съперниците от "Ботев" с желанието си за всяка топка. На няколко пъти видяхме положения, в които се вижда как кълбото илиза от очертанията и няма как да бъде задържано, но "сините" се хвърляха докрай. Това донякъде паникьоса "жълто-черните". Хората на Вили Вуцов, а и самият той очакваха лесни три точки срещу беззъбия "Левски". Феновете на пловдивчани цял мач повтаряха колко слаб е столичният тим и как победата им била в кърпа вързана.

Това, че "Левски" падна от Монтана и направи равен с Марек не означава нищо. "Сините" тази година са може би най-непостоянният и най-непредсказуемият отбор. Нека да не забравяме, че същите тези футболисти биха убедително евроучастника Лудогорец, но пък и бяха безобразно слаби в дербито с ЦСКА и гостуването на Литекс. Когато насреща имаш "Левски",трябва да си нащрек за изненади. Понякога положителни, понякога не. "Ботев" не бееше готов дас е изправи срещу силен "Левски". Такъв, какъвто почти забравихме да виждаме. "Сините" спечелиха битката в "Коматево" и изпълниха задачата на Гонзо. Левскарите показаха, че имат сърца в гърдите си и топки в гащите си. Това, за което бяха обвинявани, че им липсва, месеци наред. Най-важното сега е всички в съблекалнята на "Герена" да се подготвят за следващата сериозна битка срещу Литекс. Войната, наречена "А" група, тепърва влиза в разгара си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички