"Левски" без лагери в чужбина заради лиценза


"Левски" без лагери в чужбина заради лиценза

881 0

Финансовото състояние на "Левски" ще принуди клуба да проведе зимната си подготовка в България, пише "Тема Спорт". Почти сигурно "сините" ще се откажат от пътуване и двуседмичен престой в чужбина. В последното десетилетие една от предпочитаните дестинация за отбора беше Кипър, но по всичко личи, че през 2015-а те няма да се готвят на Острова на Афродита. Поне такова е положението в момента.

Сега на "Герена" основен приоритет е осигуряването на средства, с които да бъдат погасени задълженията, които имат пряко отношение към получаването на професионален лиценз за следващия сезон. А сумата, която е необходима за това, не е никак малка - на бивши свои футболисти и треньори, както и на други клубове, "Левски" дължи около 1,1 милиона лева. Тази сума бе оповестена от собственика Тодор Батков.

През миналата година положението също беше трудно и левскарите проведоха първата част от зимната си подготовка в Созопол. След това обаче намериха средства и играха контроли в Кипър. Любопитното е, че през сезон 2008/09, когато Георги Иванов отново бе спортен директор, левскарите се готвеха в Каварна. Там обаче бяха затрупани от голям сняг и имаха сериозни трудности както с тренировъчния процес, така и с прибирането си в столицата.

До неотдавна обаче на „Герена" имаше средства в излишък и отборът буквално бе глезен. Левски редовно водеше подготовка в Гърция и Кипър, през 2011/12 на Николай Костов му бяха осигурени един лагер на Острова на Афродита и два в Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички