Левски и Черно море не излъчиха победител при прецедент на “Герена” (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Левски и Черно море не излъчиха победител при прецедент на “Герена” (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Lap.bg

5887 0

Левски и Черно море не успяха да се победят по време на едно от последните дербита през сезона в Първа лига. В 32-ия кръг срещата на “Герена” завърши 0:0, а тя ще бъде запомнена най-вече със събитията преди началото на срещата. 

Тогава около дузина запалянковци окупираха вратата пред Сектор “Б” с искането на оставки в Левски. Те не бяха уважени, макар при тях да се отзоваха Николай Михайлов и Даниел Боримиров, а срещата в крайна сметка започна с около 13-минутно забавяне. Малко делеше феновете да имат проблеми и с органите на реда, които вече бяха на “Герена” в готовност да се намесят.

На терена впечатление направи, че Левски опита да търси попадение до самия край. Възпитаниците на Николай Костов контролираха топката и имаха повече положения на своята сметка, но те рядко караха Иван Дюлгеров да прави ключови спасявания. Такива обаче му се наложи да прави на Пламен Андреев, който извади “сините” по един път в двете полувремена. 

Черно море сложи край на серията от четири поредни загуби на “Герена”. Последната беше през есента с 0:1, когато гостите бяха от 22’ с човек по-малко. През октомври 2020 г. пък “моряците” се наложиха с 2:1, а срещата между отборите в София никога не бе завършвала при нулево равенство.

Левски не успя да победи 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В крайна сметка Черно море вече е втори, а Левски четвърти, но всички условности може да видите в актуалното класиране на Първа лига в SportLive.bg!

Първо полувреме

Началото на срещата се забави с 10 минути заради протестните действия от страна на дузина запалянковците от Левски, които пожелаха оставки на ръководните фигури сред "сините". Вижте ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ от протеста срещу Наско Сираков!

Именно и футболистите на Николай Костов влязоха по-добре в срещата и имаха смазващо предимство в първия четвърт час. 2:0 бяха точните удари, докато почти в 80% от времето топката беше в притежание на Левски. 

Повече от 30 минути отнеха на гостите да създадат опасно положение пред Андреев. Първото такова дойде след нападение на Калкан отляво. Кълбото беше избито от краката му, но се озова в Илиев, който не се посвени да стреля. Българският страж се справи. 

Второ полувреме

След почивката домакините останаха по-активни и след само 10 минути Илиан Илиев посегна към смените. На терена се появиха опитните Иса и Димов за сметка на Калкан и Илиев. 

До 75-ата минута опасните положения намаляха за сметка на накъсаната игра. Костов отговори на Илиев с включването на Евертон Бала и Фадига, а Рикардиньо напусна след час игра без да стори нещо опасно.

В 78' се наложи Планен Андреев да се намеси ключово. Димов надскочи двама съперници и с глава насочи кълбото в десния горен ъгъл след центриране от корнер, но стражът изби.  

Стартови състави 

Левски: Андреев, Ван дер Каап, Цунами, Лима, Охене, Рикардиньо, Митков, Ел Джемили, Галчев, Мислович, Петков;

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Панов, Хил, Панайотов, Гарсия, Илиев, Калкан, Сула, Илиев;

Преди мача

Последно на "Тича" Черно море победи с 3:1 (13.04.2024), а у дома Левски стигна до успеха с минималното 1:0 (22.10.2023). На "Герена" домакините имаха числено предимство през 2/3 от времето, след като Дробаров получи червен картон още в средата на първата част. 

"Моряците" могат да се похвалят с 3 победи, равенство и поражение в последните си пет мача и са на третата позиция с актив от 65 точки, докато "сините" разполагат с 4 поражения и една победа в последните си пет мача. С 54 пункта възпитаниците на Костов са пети. 

Лошата новина в Левски е отсъствието на Кордоба, докато Митков се завръща. При гостите Даниел Димов се завръща за сметка на Виктор Попов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички