"Левски" иска защитник на Славия


"Левски" иска защитник на Славия

1078 0

"Левски" проявява сериозен интерес към защитника на Славия Фернандер Касай.

Централният бранител от Централната африканска република пристигна на "Овча купел" след началото на сезона. Той обаче бързо се утвърди в титулярния състав и вече има 8 мача зад гърба си в "А" група. Играчът все още не е поразявал противниковата мрежа, пише "Тема Спорт".

Фернандер Касай е роден на 1 юли 1987 година, висок е 185 сантиметра, тежи 80 килограма. Започва професионалната си кариера във френския Льоман. Той обаче дълго време не успява да пробие до първия отбор, а за дубъла записва 93 мача. Пращан е под наем в Руен и Роморантин. През 2012 година обаче си спечелва доверието на треньорския щаб на Льоман и започва даиграе в първия тим. Изиграва 24 двубоя, преди през 2014 година да премине в Гренобъл. Именно след престоя си в този отбор той пристигна на "Овча купел". За националния отбор на ЦАР Касай има 9 мача.

Скаути на тима от "Герена" са го наблюдавали в няколко двубоя. "Сините" вече са провели и предварителни разговори за привличането му.

Проблемът им обаче е, че нямат свежи средства, за да плащат трансферна сума. Затова те или ще предложат бартер на Славия, за да го вземат през зимата, или много голям процент от следващ трансфер на играча в чужбина. "Белите" са склонни на размяна на играчи, но те искат да вземат нападател и офанзивен халф. Левски пък не разполага с такива футболисти.През следващия месец пари в касата на "Герена" могат да влязат от евентуален трансфер на централния бранител Аймен Белаид.

Но дори той да не бъде продаден, то сините се нуждаят от играч в центъра на отбраната, защото на тази позиция могат да играят още само Борислав Стойчев и Пламен Димов.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички