Левски на Станислав Генчев стартира ударно с голям бой и лекция над Локомотив София - новите блеснаха (ВИДЕО)


Левски на Станислав Генчев стартира ударно с голям бой и лекция над Локомотив София - новите блеснаха (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4718 0

Левски стартира страхотно сезон 2024/25 в Първа лига, постигайки разгромна победа с 5:1 като гост на Локомотив София в първия кръг на родната Първа лига. "Сините" започнаха кошмарно срещата, но успяха да се доберат до обрат и да се поздравят с трите точки.

Страхотен старт за Левски в Първа лига

Резултатът на стадиона в квартал "Надежда" бе открит още в петата минута от домакините. Анте Аралица се възползва от грешка в отбраната на "сините" и реализира. След това обаче Левски се събуди и изля цялата си ярост. Алекс Колев изравни с глава в 11', а в 22-ата минута другото ново попълнение - Алдаир, направи обрата пълен. Последваха още две попадения на Джавад Ел Джемили в добавеното време, които подпечата победата. Крайното 6:1 пък бе оформено от попадения на Карлос Охене и Сангаре в края на втората част.

Припомняме, че това бе първи официален мач на Станислав Генчев като треньор на Левски, който бе спечелен по наистина безапелационен начин. Самият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков бе в ложите на стадиона, за да подкрепя своя тим.

С победата Левски излиза на върха в Първа лига с 3 точки и по-добрата си голова разлика. Следващият мач на "сините" ще бъде срещу Ботев Враца на "Герена". Локомотив София пък е последен в класирането и му предстои сблъсък с Берое като гост.

Развой на Локо София - Левски

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира силно за домакините, които натиснаха здраво в първите минути. Техните опити се отплатиха с гол, който падна в шестата минута. "Железничарите" организираха нападение, което завърши с центриране към Аралица, който отигра топката в наказателното поле и даде преднина на своите - 1:0.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Радостта на Локомотив София обаче не продължи дълго време. В 12-ата минута Левски успя да изравни. След постепенна атака топката се озова на левия фланг. Две от новите попълнения на "сините", Майкон и Алекс Колев бяха замесени в гола. Бранителят центрира, докато нападателят майсторски насочи топката с глава към левия ъгъл. В 22' пълният обрат бе факт. Алдаир бе изведен сам срещу Любенов, запази самообладание и вкара за 2:1.

В 24-ата минута Локо София можеше да изравни чрез Красимир Станоев. Той стреля от далечно разстояние, но опитът му премина на сантиметри от левия страничен стълб. В първата минута от добавеното време Левски направи резултата 3:1. Джавад Ел Джемили стреля майсторски от дистанция, но топката срещна гредата. Футболистът обаче сам стигна първи до нея, за да направи добавка и вкара, за да удвои преднината на "сините". Минута по-късно "сините" вкараха четвърти гол. Ел Джемили отново се озова на правилното място в правилния момент и вкара втория си гол в мача.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута се стигна до първия шанс през втората част. Левски получи правото да изпълни корнер, след който Вендерсон Цунами нанесе мощен удар с глава, но бе отразен от Александър Любенов. 2 минути по-късно Ел Джемили си пробва късмета от дистанция, но без успех. Около 55' играта бе спряна, тъй като димки, запалени от феновете, не позволиха двубоя да се играе. Радослав Гидженов поднови мача четири минути по-късно.

Последваха минути на затишие. Левски продължаваше да контролира играта, докато Локо София търсеше начини да пробие добре построената защита на "сините". Двубоят бе прекъснат в 77-ата минута, тъй като единият от стълбовете за осветление изгасна.

Все пак, двата тима и главният арбитър Радослав Гидженов взеха решение срещата да продължи въпреки проблема. Играта бе подновена в 80-ата минута. В 84' Мустафа Сангаре намери по земя Асен Митков. Българският халф стреля, но Любенов се намеси. Няколко секунди по-късно Левски отново бе близо до пети гол. Ударът на Колев премина покрай вратата. В първата минута на добавеното време Карлос Охене се възползва от грешка в отбраната на Локо София, отне топката и вкара за 5:1.

СЪСТАВИ

Локомотив София: Любенов, Франко, Станоев, Найденов, Димов, Кардосо, Рапосо, Николов, Аралица, Славчев, Ненов

Левски: Маркович, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Ел Джемили, Евертон Бала, Алдаир, Димитров, Петков

ПРЕДИ МАЧА

Родният гранд Левски ще направи всичко възможно, за да забрави колкото се може по-бързо изминалата кампания. Тогава под ръководството на Николай Костов тимът завърши на четвъртото място в Първа лига, но не успя да се класира за европейските клубни турнири за пръв път от много време насам.

В Локомотив София също се случиха много промени. Отборът, който според мнозина се намира в криза, има нов собственик. Иван Василев предаде ръководството на Веселин Стоянов, който не е непознат на "железничарите", тъй като дълго време работи в клуба като директор.

През изминалия сезон Левски нанесе поражение с разгромното 6:0 на Локомотив София на "Герена". По-късно в ответната среща обаче двата тима разделиха точките след 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички