"Левски" напомпа самочувствие с бой над Черно море преди Купата


"Левски" напомпа самочувствие с бой над Черно море преди Купата

2147 0

"Левски" спечели с 2:0 гостуването си на Черно море от 29-ия кръг на "А" група. Головете вкараха Валери Домовчийски (74) и Мигел Бедоя (90). Успехът увеличи аванса на "сините" на върха във втората шестица на 6 точки.

И от двата състава по различни причини липсваха основни футболисти. Със сигурност "Левски" и Черно море ще изглеждат по коренно различен начин на 30 май, когато е финалът за Купата. А и мачът тогава няма да има нищо общо с днешния.

"Левски" владееше инициатива, докато домакините разчитаха предимно на контри. Именно при една от тях в 18-ата минута дойде и първата голова опасност в мача. Бакари обаче не успя да вкара сам срещу вратаря на "сините" Боян Йоргачевич.

Столичани стигнаха до най-чистото си положение в продължението на първата част, удар на Домовчийски обаче беше спасен от вратаря на "моряците" Чанович.

Втората част започна с нова възможност за "Левски". Педро отблизо не можа да вкара с глава, а в 66-ата минута Валери Домовчийски вместо като нападател игра като защитник и на метър от празната врата изкара топката в аут. Домо все пак се реваншира в 74-ата минута, когато отбеляза с глава след корнер.

В добавеното време Бедоя вкара 8-ото си попадение от началото на сезона.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините първи стигнаха до съпрениковата врата. Във 2-ата минута Матиа Курьор центрира в наказателното поле, но вратарят на "Левски" Боян Йоргачевич улови без проблеми.Като цяло до 15-ата минута мачът върви равностойно и няма опасни положение пред двете врати.

Черно море можеше да вкара в 18-ата мин. Бакари излезе очи в очи с Йоргачевич, изстрелът му срещна тялото на вратаря, а след това Беалид изчисти от голлинията. По-малко от минута след това и "Левски" стигна до добра възможност. След самостоятелен пробив Педро подаде към Домовчийски, който от чиста позиция не уцели вратата.

В 25-ата минута Педро изведе Борислав Цонев в наказателното поле на домакините, но вратарят Александър Чанович излезе и блокира удара на "синия" юноша. "Черно море" отговори с удар на Бакари, който мина близо до гредата.

Удар с глава на защитника на "моряците" Живко Атанасов в 35-ата минута бе спасен от Йоргачевич. Опит за стрелба от разстояние на Борислав Цонев в 41-ата минута, топката обаче беше бавна и Чанович я улови.

"Левски" можеше да се прибере на почивката с гол аванс. Изстрел по диагонала на Домовчийски в добавеното време, беше спасен от вратаря. От последвалия корнер не се получи нищо интересно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути Педро направи непростим пропуск пред вратата на домакините. Цонев качи топката на главата му, но от малкото наказателно поле нападателят стреля над гредата.

Мачът продължава да е динамичен и равностоен, положения липсват. "Левски" е притиснал домакините в собствената им половина. В 65-ата минута резервата Абди стреля слабо в ръцете на вратаря. Минута по-късно Педро центрира Чанович не успя да боксира топката и тя стигна до Домовийски който на метър от голлинията, на празна врата, изкара с глава топката високо в аут.

В 74-ата минута "Левски" най-накрая стигна до попадение. След центриране от корнер топката стигна до Домовчийски, който вкара отблизо с глава.

В 82-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Нину в наказателното поле. На повторение се видя, че такава няма. Треньорът на "моряците" Никоба Спасов обаче реагира бурно и беше предупреден от рефера Мартин Стоименов.

Три минути преди края Божилов от удобна позиция стреля в аут. В 90-ата изстрел на Педро беше спасен от вратаря Чанович.

В добавеното време Мигел Бедоя направи 2:0. Испанецът беши изведен в наказателното поле на "Черно море" и с удар покрай Чанович прати топката в мрежата.

СЪСТАВИ

ЧЕРНО МОРЕ - "ЛЕВСКИ" 0:2 (Домовчийски 74, Бедоя 90)

ЧЕРНО МОРЕ: 40. Александър Чанович, 4 Михаил Венков, 91 Живко Атанасов, 6. Кирил Котев, 23. Мамуту Кулибали, 22. Себастиан Ернандес, 3. Даниел Георгиев, 8 Стенио, 10. Марк Клок, 19. Матиа Курьор, 9 Бакари

ЛЕВСКИ: 29. Боян Йоргачевич, 4. Мики Орачев, 31. Емил Нину, 3. Аймен Белаид, 2. Александър Александров, 18. Борислав Цонев, 77. Стефан Велев, 12. Божидар Краев, 10. Мигел Бедоя, 11. Луис Педро, 17. Валери Домовчийски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Черно море и "Левски" ще изиграят финал преди финала. Естествено залогът в този мач е "пестижното" 7-о място в крайното класиране, докато на 30 май двата отбор ще определят носителят на националната купа, който освен трофея ще получи и право на участие в Лига Европа през есента. "Сините" имат аванс от три точки пред съперника.

Столичани потеглиха за Варна без трима основни футболисти. Капитанът Владимир Гаджев и Роман Прохазка са наказани. Веселин Минев пък получи почивка. Очаква се Стефан Велев да започне вместо Гаджев, а на бековете да бъдат Мики Орачев и Сашо Александров.

Черно море взе две поредни победи като гост преди този мач. Освен това "моряците" са се разписвали във всеки един от последните си 12 срещи и не са губили на "Тича" в 6 поредни двубоя.

Левски също е в добра серия. Тимът спечели последните си 4 мача във всички турнири - 3 за първенство и един за Купата на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички