"Левски" откри контролите с победа в голово шоу


"Левски" откри контролите с победа в голово шоу

1214 0

"Левски" откри летните си контроли с резултатна победа с 4:2 над Септември Симитли, като Стойчо Стоев даде шанс на много от младите футболисти, които са на лагера на "Сините" в Самоков.

Краев, Курдов, Мисяк и Нину вкараха головете за 26-кратните шампиони, които за момент се притесниха за състоянието на Краев. Той получи контузия и беше принудително сменен, но травмата не е сериозна и няма да му попречи да поднови скоро тренировки.

Иначе от младите отлично впечатление направи Лионел Матадос, който се появи през втората част и буквално летеше по лявото крило. Илия Димитров също имаше добри отигравания в предни позиции.

От самото начало възпитаниците на Стойчо Стоев заиграха с настроение въпреки лошото време и в 6' Ради Цонев едва не откри с много опасен изстрел от свободен удар. Две минути по-късно пък неговият брат - Борислав, пропусна също отлична ситуация.

Все пак в 9' резултатът беше открит. Наско Курдов изведе на чудесна позиция Божидар Краев, който с технично "копване" матира вратаря на Септември.

Фрапантен пропуск направи Курдов 10 минути по-късно, след като Мисяк се отчете с отличен пас в наказателното поле. Курдов обаче нацели главата на вратаря. В 23' пък резултатът беше равен, след като Кацимерски с глава успя да преодолее Йоргачевич - 1:1.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

След точно половин час игра "Левски" отново излезе напред с гол на Курдов. Той получи отново добро подаване в наказателното поле и при първия си изстрел уцели отново вратаря, но след това не сбърка - 2:1.

Минута преди края на полувремето резултатът набъбна до 3:1. Цонев стреля опасно от пряк свободен удар, топката срещна гредата, а Мисяк успя да отбележи, останал непокрит от защитата на Септември.

13 минути след началото на второто полувреме се наложи принудителна смяна в състава на "Левски", след като Божидар Краев получи контузия. Предстоят прегледи, но към момента няма място за тревоги сред "сините" фенове.

В 61' падна последният гол за "сините" в срещата, като автор беше Емил Нину. Той се озова на границата на наказателното поле и пробва нещо средно между удар и центриране. Топката срещна десния страничен стълб, а след това се оплете в мрежата - 4:1.

До края "Левски" изпусна куп положения, а в 80' Мики Орачев си вкара куриозен автогол, връщайки топката към Николай Кръстев. Двамата не се разбраха и топката се озова в мрежата. Така беше фиксиран и крайният резултат - 4:2.

Съставът на "Левски":

29. Боян Йоргачевич (46-Александър Любенов-68-Николай Кръстев), 2. Александър Александров, 4. Мики Орачев (46-Стефан Аличков), 39. Деян Иванов (58-Милко Ластраджиев), 31. Емил Нину, 21. Радослав Цонев (63-Георги Янев), 15. Роман Прохазка (68-Мики Орачев), 18. Борислав Цонев, 12. Божидар Краев (58-Ивайло Найденов), 22. Владислав Мисяк (66-Лионел Матадос), 11. Атанас Курдов (46-Илия Димитров).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички