Левски пак блокира, а герой не се намери - болезнена грешна стъпка по пътя към титлата (ВИДЕО)


Левски пак блокира, а герой не се намери - болезнена грешна стъпка по пътя към титлата (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

5127 0

Спартак Варна и Левски не успяха да се победят за 15-и път в общо 44 срещи между отборите на “Коритото”. Сблъсъкът между първия и третия във временното класиране беше част от седмия кръг в Първа лига. Двата отбора не успяха да си вкарат за първи път от 2003 г. насам.

“Сини” и “жълти” предложиха много интересен двубой за феновете, които изпълниха стадиона във Варна. Преди срещата имаше дискусия за цените на билетите, но в крайна сметка тифозите бяха зад отборите си. Тези на домакините отпразнуваха 106-ата годишнина от създаването на отбора. С пиротехническото си шоу в началото на второто полувреме те спряха натиска на гостите и това изглежда, че се отрази на Левски.

Възпитаниците на Генчев по-често играха в своята половина през последните 15 минути, а смените на треньора не сполучиха. Отново рамо до рамо в нападение започнаха Алекс Колев и Сангаре, а двамата в пореден двубой не се разписаха. Такава беше ситуацията и срещу Хебър, когато единственият гол беше дело на Кристиян Димитров в първите секунди.

Левски остава първи във временното класиране с 16 точки, докато с две по-малко вече е вторият Спартак Варна.

Първо полувреме

Още преди да са изминали и две минути Сангаре почувства болки в коляното след сблъсък в рекламното пано зад вратата на Величков. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Последва опасно нападение към Маркович, но топката бе изчистена в корнер в сетния момент от Цунами. 

В осмата минута бразилецът получи жълт картон заради събарянето на Ахмедов пред наказателното поле. Последва директен удар на Вутов, но топката се отби в построената стена. 

Колев пропусна чиста позиция в 12-ата минута, но се оказа, че е имало и засада при подаването към него. 

10 минути по-късно Алдаир бе разминат отляво и Илич опита, но топката рикошира и излезе в корнер. След него Ромеш стреля по диагонал, но топката излезе в аут. 

До края на първото полувреме и двата отбора продължиха да създават опасни положения, а гостите стигнаха до първи корнер едва в сетния четвърт час. 

Второ полувреме 

Срещата продължи ударно и след броени секунди на Величков му се наложи да избива топката при тежък удар. Последва отговор на Петрашило, но и Маркович се справи. 

"Сините" продължиха да настояват пред вратата на домакините, но пиротехническо шоу от феновете на Спартак Варна спря срещата временно. 

Домакините разгърнаха много добра атака в 76-ата минута, но последвалият удар на Вутов премина покрай десния страничен стълб. 

Стартови състави 

Спартак Варна: Величков, Петрашило, Бауренски, Цветков, Лесняк, Ромеш, Илич, Конате, Ахмедов, Вутов, Грънчов;

Левски: Маркович, Майкон, Ван дер Каап, Цунами, Охене, Колев, Сангаре, Евертон Бала, Алдаир, Димитров, Фадига;

Преди мача

Досега Левски е победил съперника 59 пъти и има 9 загуби. Ремитата между отборите са 19, а 14 от тях са при гостувания на Левски във Варна. 

"Сините" се намират в подем. Те са на първата позиция с актив от 15 точки, пет спечелени мача и голова разлика от 16 вкарани попадения и едва 2 допуснати.

Съперникът обаче въобще не е за подценяване, въпреки че старши треньорът му - Александър Томаш, напусна преди мача посока Варна. Днес отборът ще е воден от Иван Цветанов.

Спартак е на втората позиция с 13 пункта в актива си и с евентуална победа у дома на "Коритото" може да се качи на върха у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички