Левски помрачи празненствата на Локомотив Пловдив по случай 20 години от единствената титла (ВИДЕО)


Левски помрачи празненствата на Локомотив Пловдив по случай 20 години от единствената титла (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1156 0

Левски спечели гостуването си на Локомотив Пловдив от 33-ия кръг на Първа лига с 2:1. Макар и срещата да е без значение за дългосрочните цели на клубовете - гостите записаха една от най-силните си игри през пролетта и заслужено се поздравиха с трите точки.

Левски със силен успех

Срещата на Лаута, която започна с чествания по случай 20 години от първата и единствена титла на “смърфовете” до този момент, трябваше да определи кой от отборите ще бъде фаворит за четвъртото място и бараж за Европа, но такъв няма да има.

Припомняме ви, че в сряда Ботев Пловдив спечели Купата на България и сега третият от първата шестица (ЦСКА/ Черно море) ще играе бараж с лидера от втората група. 

Възпитаниците на Николай Костов бяха по-креативните и настойчиви през цялото време. Те дори спечелиха чрез обрат, след като Нтело сложи край на едномесечната си голова суша в 10-ата минута. Това обаче остана една от малкото опасности пред вратата на Пламен Андреев.

Начало на бразилския обрат сложи Цунами в 29’, а Рикардиньо оформи крайното 2:1 още в 32’. Големият шанс пред възпитаниците на Томаш се откри в 81’, когато Димитър Илиев се строполи в наказателното поле, но дузпа не се стигна заради засада.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В крайна сметка Левски взе пасив в победите от съперничеството, след като до този момент отборите си размениха по една победа по-рано през сезона. 

Следете къде Локомотив Пловдив и Левски ще се намират в крайното класиране на Първа лига със SportLive.bg!

Първо полувреме

ГОЛ! Впечатляващият през пролетния полусезон Мичи Нтело наказа и Левски, след като в началото на април първо наказа Лудогорец, а след това и ЦСКА в последователни двубои.

Срещу Левски белгиецът бе изведен в коридор от бившия бранител на "червените" Ангел Лясков в 10'. Нападателят се оказа прекалено бърз за Кордоба и компания, така че с неспасяем удар Нтело прониза вратата на Андреев - 1:0!

ГОЛ! С третия си гол през сезона Цунами изравни - 1:1! Бразилецът се възползва от чудесното центриране на Евертон и с глава засече топката в 29'. 

ГОЛ! Гостите оказаха допълнителен натиск след изравнителното попадение и още в 32' вече имаха преднина с 2:1! Рикардиньо реализира 9-ия си гол в Първа лига, изведен в дълбочина от Асен Митков.  

Второ полувреме 

През първите 10 минути след почивката "смърфовете" останаха по-активни на терена в търсене на изравнителното попадение. Те опитаха да изграждат атаките си поетапно, докато Левски дебнеше за нови грешки в играта на домакините. 

До началото на заключителните 15' Локомотив Пловдив единствено продължи повече да контролира топката, докато положенията бяха за гостите. Става въпрос за два точни изстрела в рамките на половин час, но в нито една от въпросните ситуации нямаше проблем пред Томов. 

В 81-ата минута Димитър Илиев се строполи в наказателното поле и се надяваше на дузпа, но вместо това - беше отсъдена засада.  

Стартови състави

Локо Пд: 81. Кристиан Томов, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 5. Тодор Павлов, 16. Кристиян Пешов, 22. Ивайло Иванов, 6. Христо Иванов, 15. Мартин Петков, 11. Петър Андреев, 14. Димитър Илиев – К, 9. Мичи Нтело;

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами – К, 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 17. Евертон, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 88. Мартин Петков;

Преди мача

Левски влиза в дербито от четвъртата позиция с актив от 55 точки. Същото се отнася и за Локомотив Пловдив, но възпитаниците на Томаш са пети заради по-лошите си показатели.

"Сините" могат да се похвалят само с 1 победа, 3 поражения и едно равенство в последните си пет мача, а "смърфовете" са с 2 загуби, две ремита и един успех.

Левски и Локомотив си размениха по една победа в редовния сезон. На шести август "черно-белите" победиха с 2:1 у дома, а втори декември "сините" постигнаха класически успех с 3:0 над своя съперник.

Николай Костов върна Иван Андонов в групата на Левски за сметка на Николай Михайлов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички