"Левски" с пестелива победа в Монтана


"Левски" с пестелива победа в Монтана

663 0

"Левски" записа пестелива победа с 1:0 при гостуването си на Монтана, отмъщавайки си за равенството на "Герена" по-рано през пролетния дял от шампионата.

По този начин "сините" допринесоха последния треньор, направил ги шампион - Емил Велев, да остане на последно място в класирането. При условие че Монтана остане на 9-о място, то отборът ще трябва да играе бараж за оставането си в "А" група.

За 26-кратните шампиони успехът беше доста рутинен, въпреки че стигнаха до минимална победа. Единственото попадение беше дело на Мигел Бедоя в началото на втората част, но архитект на гола беше Божидар Краев.

Той развинти отбраната на Монтана отляво и нахлу в наказателното поле, където се опита да комбинира с Венци Христов. Пасът не се получи, но топката остана в Краев, който веднага намери Бедоя и той се разписа.

Преди това на два пъти "Левски" удари гредите зад Христо Иванов, а в края на двубоя Адениджи се отчете със скандален пропуск. Домакините също имаха своите шансове, а дори могат да имат претенции за дузпа през второто полувреме, след като Костадинов извърши нарушение в пеналтерията. Сигнал от рефера така и не последва.

"Левски" остава твърдо втори в класирането с актив от 53 точки след 28 изиграни мача. Далеч назад с 44 е Берое и с мач повече от "сините". Лудогорец е убедителен лидер с 64 и утре може да стане шампион за рекорден 5-и пореден път.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Монтана е на 9-о място с 18 точки - на 5 от Пирин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички