Левски с трудна победа над Берое след спорна дузпа


Левски с трудна победа над Берое след спорна дузпа

1150 0

Столичният гранд Левски измъкна трудна победа с 1:0 при домакинството на Берое, което се игра пред празни трибуни.

Единствения гол в мача вкара Венцислав Христов от дузпа в продължението на първото полувреме. Двата отбора завършиха срещата с 10 души, като в 72-ата минута халфът на Левски Мехди Бурабия получи червен картон, а в 81-ата изгонен бе играчът на гостите Веселин Пенев.

След победата Левски събра 43 точки и се утвърди на втората позиция, след като взе 4 точки аванс пред Славия и 7 пред Берое. Сините са на 11 точки от лидера Лудогорец, който утре посреща Ботев (Пловдив).

Първите двайсетина минути протекоха в нелошо темпо с редуване на атаки към двете врати, но без нито един особено опасен удар, както и нито един случай, в който някой от двамата вратари да трябва да се намеси решително.

В 45-ата минута Божидар Краев беше изпуснат от защитата и се озова очи в очи с Благой Макенджиев след подаване на Христов. Краев отправи удар, след което беше ритнат от вратаря на Берое. Топката излизаше в аут, но реферът зад вратата Никола Попов даде сигнал, че има основание за дузпа. Христов се зае с изпълнението и не сбърка от бялата точка.

След почивката Берое играеше по-често с топката, но основно разиграваше далеч от наказателното поле на "сините" и без нужната скорост, при което не изненадваше изобщо съперника.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 81-ата минута численото равенство беше възстановено, след като Веселин Пенев видя за втори път жълтия картон.

В 84-ата минута Радослав Цонев пропиля страхотна възможност да реши мача в полза на Левски, а две минути преди края на редовното време Иса се измъкна зад защитата отдясно, но стреля над вратата.

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Лукин, Ал. Александров, Минев, Бурабия, Бедоя, Костадинов, Нар, Христов, Краев

Ст. треньор: Стойчо Стоев

Берое: Макенджиев, Пенев, Василев, Иванов, Ахмед, Том, Елиаш, Джоман, Делев, Милесавлевич, Зехиров§

Ст. треньор: Петър Хубчев

Съдия: Станислав Тодоров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички