Левски спря кошмарната серия: Би големия си препъникамък и остава лидер в Първа лига (ВИДЕО)


Левски спря кошмарната серия: Би големия си препъникамък и остава лидер в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2129 0

Левски си гарантира първото място в Първа лига и след този кръг, след като победи с 4:2 ЦСКА 1948 като гост. По този начин "сините" събраха 19 точки - три повече от втория Ботев Пловдив (ако Лудогорец победи Крумовград, също ще събере 16, но ще бъде с два мача пасив). ЦСКА 1948 пък остава 9-и с 9 пункта.

Левски победи ЦСКА 1948 и остава първи

Нападателите на Станислав Генчев му свършиха чудесна работа. Мустафа Сангаре вкара два гола с глава още преди да е изминал половин час игра (16' и 26'). В 39-ата Ради Кирилов намали, след като преодоля двама противникови играч и стреля технично в далечния ъгъл.

Все пак Алекс Колев възстанови аванса от два гола в 58-ата минута след чудесна акция от Евертон по крилото и прецизна асистенция. Марин Петков пък оформи още по-голяма преднина след красиво изпълнение от 33 метра (в края на мача Марио Илиевски отново намали за крайното 2:4). Това бе 4-ти шампионатен гол за Колев през сезона, докато Сангаре вече има 5. Любопитното е, че Колев вече е вкарвал на всеки отбор, в който е играл, след като го е напуснал.

Така "сините" прекъснаха серията от пет поредни мача без победа срещу този съперник (три загуби и две равенства). Левски записа общо едва трети успех от десет мача срещу ЦСКА 1948.

В следващия кръг за Станислав Генчев и компания предстои гостуване на Славия в най-старото столично дерби (22.09). ЦСКА 1948 пък има не по-леко изпитание - визита на Локомотив Пловдив на "Лаута" (19.09).

ЦСКА 1948 срещу Левски НА ЖИВО

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Мачът започва в 19:15!

Първо полувреме

Левски започна със сериозен натиск и още във 2-рата минута Сангаре комбинира технично с Колев. Българинът почти овладя топката в наказателното поле след колебливи действия в съперника, но в крайна сметка опасността бе предотвратена.

В 6-ата минута Сердюк бе изведен зад защитата на "сините" очи в очи срещу Маркович, като успя да го преодолее. Голът обаче бе отменен заради засада, отсъдена със забавяне.

В 12-ата минута, след центриране на Евертон от ъглов удар, Цунами бе оставен непокрит на втора греда. Той отскочи добре и намери топката, но контактът бе лош и не успя да я насочи по-точно към вратата от чудесната позиция, в която се намираше.

Секунди след това Колев блесна с чудесен извеждащ пас към Евертон, който нахлу в наказателното поле и потърси Сангаре. Нападателят стреля, но покрай вратата.

16' - 0:1! След центриране от пряк свободен удар бе намерен Мустафа Сангаре, който с глава отклони топката и я прати в мрежата.

Две минути след това Сангаре сви топката назад и току пред наказателното последва изстрел от Бала, който обаче бе спасен по впечатляващ начин от Петър Маринов.

Първият отличен шанс за ЦСКА 1948 дойде в 21-вата минута. Кирилов проби добре отляво и подаде остро в наказателното поле, където Умарбаев засече, но прати топката с малко покрай вратата.

26' - 0:2! Алдаир отне топката в половината на ЦСКА 1948, след което центрира перфектно и постави топката на главата на Сангаре, който отблизо нямаше проблем да реализира втория си гол с глава.

В 35-ата минута Кирилов получи извеждащо подаване отляво, надбяга Ван дер Каап и опита да прехвърли Маркович, но ударът му попадна в аут. Останаха сериозни съмнения за засада и в този случай.

39' - 1:2! Ради Кирилов се справи с Фадига и с Алдаир, като се шмугна между двамата, след което потърси далечния ъгъл и вкара красив гол.

Секунди след това Маринов направи впечатляващо спасяване. Алдаир влезе в наказателното поле и подаде отдясно, намирайки Майкон, който стреля на няколко метра от вратата, но даде шанс на Маринов да се намеси, пращайки топкатав обсега му.

Второ полувреме

58' - 1:3! Евертон Бала показа отлична техника отляво по нападението, след което подаде остро в наказателното поле, където намери Алекс Колев. Нападателят отклони с едно докосване и се разписа.

В 69-ата минута Талис стреля отдалеч, а след рикошет топката изведе Кирилов току пред Маркович. Той се разписа, но голът не бе зачетен заради засада.

В 72-рата минута Бузон стреля отдалеч по много хубав начин, но топката мина на сантиметри  от ъгъла на вратата на Маркович.

77' - 1:4! Марин Петков покачи преднината на своя тим след великолепен изстрел отдалеч. Българинът се разписа от 33 метра!

90+1' - 2:4! Марио Илиевски засече с глава центриране в наказателното поле и намали пасива на тима си.

Състави

ЦСКА 1948: Маринов, Умарбаев, Пишчевич, Карагерен, Даскалов, Перейра, Рапнуи, Кирилов, Бидунга, Сердюк, Талис

Левски: Маркович, Майкон, Ван дер Каап, Димитров, Цунами, Алдаир, Охене, Фадига, Евертон, Колев, Сангаре

*Прави впечатление присъствието на Охене, който бе под въпрос до последно заради травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички