Левски стартира срещу един от удобните си съперници, преди година нанесе една от най-разгромните победи (ВИДЕО)


Левски стартира срещу един от удобните си съперници, преди година нанесе една от най-разгромните победи (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1832 0

Новият сезон в Първа лига официално стартира. Два мача поставиха началото на родния шампионат, а днес (20 юли) Левски също започва новата кампания. Съперник на "сините" е столичният съперник Локомотив София, който се явява от удобните противници, макар вече това да е относително понятие.

Това е пореденият сезон, който Левски стартира с надежди за по-добро класиране и евентуален трофей в края на сезона. Новият треньор на столичани Станислав Генчев започна с ясна визия как иска да изглежда неговият отбор и какво се иска от играчите.

Демонстрира увереност и характер, който се понрави на "сините" привърженици, но последните години са доказателство, че ще е нужна и доза късмет, ако иска да успее на "Герена". Треньорски щаб, заедно с Живко Миланов и Дарко Тасевски, бе посрещнат повече от добре от феновете. Сега остава показаното преди години от тях на терена да бъде пренесено и на настоящите играчи.

Още: Хаосът около Левски - ЦСКА продължава: Има вариант и да бъде отложен!

Локомотив София е сред удобните съперници

Има добри предпоставки за добър старт, гледайки и програмата - гостуване на Локомотив София, а след това и домакинство на Ботев Враца. Статистиката на "сините" срещу железничарите е повече от отлична - 22 победи, 7 равенства и 7 загуби.

Любопитното е, че преди година (30.07.2023 г.) Левски нанесе най-тежката загуба на своя съперник в двубоите помежду им за последните 25 години. Тогава водени от Николай Костов играчите разгромиха с 6:0 Локо София. Има само една по-разгомна победа с 8:0 през 1994 година. По това време "железничарите" са основен съперник на „Левски“ в борбата за титлата. Преди мача, който е част от 13 кръг на А група, Локомотив дори е лидер в класирането с 3 точки аванс пред "сините". 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В последните 10 мача Левски е стигнал до 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. Поражението дойде на 10.09.2022 година, когато Локо Сф стигна до 3:2 на "Надежда". Последният двубой през есента завърши 2:2 отново при гостуване на Левски. Тогава "сините" водеха с 2:0 до 76-ата минута, но за 15 минути допуснаха да бъдат изравнени.

Още: Локомотив София - Левски по ТВ: Къде да гледаме столичното дерби?

Емоции в "синьо": Хосе Кордоба се завърна в Левски и благодари на клуба (ВИДЕО)

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Крумовград започна успешно!

Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: 1 гол в 2 мача!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички