Левски взе на Костов играчи за 64 000 евро за цял сезон, а в миналото му взеха един футболист за 1,2 милиона лева


Левски взе на Костов играчи за 64 000 евро за цял сезон, а в миналото му взеха един футболист за 1,2 милиона лева
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

11289 0

През сезон 2023/24 Левски се подсили с над половин дузина футболисти, но цялата сума, която са платили за тях, е 64 000 евро. 14 000 от тях бяха броени за Карлос Охене, а останалите 50 000 - за Патрик Мислович.

Охене - №1, но наобратно за Костов

Сумата, платена за халфа от Гана, е на практика най-ниската, плащана за футболист, когато Николай Костов е бил треньор в клубовете, които е работил. Цената на Мислович е на второ място. Разбира се, тук не влизат свободните агенти и договорените без пари срещу процент от бъдеща продажба.

Най-скъпото попълнение на Костов

А имаше време, когато за поискан от българския треньор играч са се плащали суми, надхвърлящи 1 милион, само че в лева. Най-скъпото попълнение на Костов е струвало 620 000 евро или над 1,2 млн. лева. Става дума за нигериеца Съни Кингсли.

Нападателят е взет в Металург (Донецк) от АЕК Ларнака през юли 2008 г. Нигериецът остава в украинския клуб 2 сезона, в които изиграва 66 мача във всички турнири и отбелязва 6 гола. Има и 12 асистенции.

През сезон 2010/11 Кингсли е продаден на АЕК обратно и там се представя силно. Докато е в Донецк обаче той достига най-високата си трансферна стойност, а именно 1,25 милиона евро.

Какво се случи с Кингсли?

Нападателят не успява да направи кой знае колко добра кариера след това и през 2015 г. се пенсионира. В момента е треньор.

Вероятно Ви е направило впечатление, че Металург взема футболиста от АЕК, след като и самият Костов е дошъл при тях след престоя си в Ларнака. Със Съни обаче не се засича.

"Отидох в АЕК, когато Костов вече бе напуснал. Колко лесно се работи с него? Няма перфектни отношения с никого и това е съвсем нормално. Смятам, че той е голям професионалист и вече е направил много за отбора", казва нигериецът след пристигането си в Металург. Eдин от прилечените при Костов играчи спечели приз на "Футболист на годината". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички