Либан Абди прогонил Амари от "Левски"


Либан Абди прогонил Амари от "Левски"
Снимка: Иван Йочев

4635 0

"Левски" се раздели с Наджиб Амари, за да отвори простор за привличането на ново крило, информира вестник "Труд".

Алжирският халф дойде през септември, но пропусна 8 мача поради контузии. Първата причина за раздялата е, че техничарят не успя да влезе във форма и през зимната пауза. Втората - трябва да се освободи бюджетът за заплати в името на нов футболист.

"Левски" е под финансовия мониторинг на УЕФА и няма право да надскача месечен разход от 250 000 лв. за възнаграждения. С привличането на Осман Джалоу клубът не е далече от сумата. За подпис с нападателя от Гамбия обаче се чакат резултатите от медицинските прегледи в Турция.

По-рано "сините" махнаха Мирослав Иванов, Кристиян Наумовски, Антон Огнянов, Пламен Крумов и Пламен Димов. Само Шуменския Деко напусна с изтекъл договор. На всички останали контрактите бяха прекратени преждевременно. И никой от петимата не получи неустойка.

На Амари ще бъде преведена дължимата една заплата и това е. Все пак Наумовски депозира известие за едностранно прекратяване на договора поради неплатени суми. Жалбата не е официално внесена във ФИФА, но поне засега "Левски“ трябва да му плаща, докато си намери отбор.

"Сините" още чакат Либан Абди да дойде от Ризеспор под наем. Има вариант и с друго крило. Развръзка ще настъпи до ден-два, като Абди може да се появи на лагера в Анталия още днес.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Възможно е следващата седмица "Левски" да подпише със спонсор, който да осигури част от необходимите 1,7 млн. лв. за лиценза. Преговорите са в напреднала фаза, информира още изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички