Луис Педро си стяга багажа от "Левски"


Луис Педро си стяга багажа от "Левски"
Снимка: Иван Йочев

2057 0

Луис Педро ще напусне "Левски" през зимата. Крилото не е доволен от постоянното забавяне на заплатите в клуба.

И това ще го принуди да си стегне куфарите и да си потърси нов отбор по време на паузата. Левскарите имат да взимат по едно месечно възнаграждение, както и по 20 процента от заплатите си за юли. Скоро неполучените заплати ще станат две, пише "Тема Спорт".

„Сините“ обаче няма да тъжат много за 24-годишния футболист. Той е един от най-скъпоплатените в състава, но не е постоянен в изявите си. Той е взел участие в 14 двубоя в „А“ група. В тях има 2 гола, но и един червен картон - при загубата от ЦСКА с 0:2. Освен това Педро не е от типа футболисти, които се харесват на бъдещия треньор Димитър Димитров - Херо.

Недоволство има и сред останалите чужденци на „сините“, но засега спортният директор Георги Иванов успява да овладее положението.

Заради финансовата криза в клуба все по-вероятно става да се наложат съкращения на персонала след Нова година. Служителите имат да получават по три заплати. Отделно от това „сините“ са длъжни да свиват разходите - такива са предписанията на УЕФА. Както е известно, централата глоби "Левски" заради неспазването на финансовия феърплей.

Утре пък собственикът на клуба Тодор Батков трябва да даде пресконференция, на която да разкрие финансовото състояние и дълговете. Той трябва да обяви и създаването на нова фирма съвместно с тръст "Синя България", която ще се грижи за маркетинга и мърчандайзинга на клуба. Освен това сдружението от фенове ще трябва да получи 15% от акциите на Левски след Общото събрание през декември. От "Синя България" имат планове следващата година да направят и клубна телевизия, която също да генерира някакви средства.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Вчера юношите на "сините" до 17 години победиха с 3:1 Литекс на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички