Люпко Петрович е новият треньор на "Левски"?


Люпко Петрович е новият треньор на "Левски"?
Снимка: БГНЕС

1055 0

След като днес официално стана ясно, че Стойчо Стоев няма да води повече "сините", Sportal.bg научи кой ще е новият наставник на клуба.

Начело на Левски от понеделник ще застане 68-годишният Люпко Петрович. Това ще бъде втори престой на сърбина на "Герена", като първият път е през сезон 2000/2001 година, когато печели титлата на страната. В момента тече процедура по изваждане на работна виза на специалиста.

Припомяне ви, че докато беше начело на Литекс - Люпко надигра тактически вече бившия наставник на "сините" Стойчо Стоев в мача за Купата на България, спечелен от ловчанлии с 3:0 след продължения. Тогава "оранжевите" играха с човек по-малко, но въпреки това успяха да вкарат цели три попадения във вратата на Боян Йоргачевич. А няколко дни по-късно бе начело и на скандалния мач от първенството, когато отборът на Литекс бе изваден от терена на стадион "Георги Аспарухов" при резултат 0:1. Голът тогава отбеляза Данило Асприля.

Легендарният специалист постига най-големите си успехи в кариерата, като треньор на Цървена Звезда. През сезон 1990/1991 година печели КЕШ, а в същия сезон триумфира и с титлата на страната. Люпко е бивш треньор на Еспаньол, ПАОК, Олимпиакос, Ал-Ахли, Шанхай. През 2003 година взима Купата на Китай с Бейцин Гоан, а малко по-късно триумфира и с Купата на България, когато води отбора на Литекс за първи път. С тях той влезе в групите на УЕФА, където на 1/16 финал бе отстранен от френския Страсбург. През 2005/2007 е вторият период в Ловеч, а през първия полусезон на 2015 е и последният досег на треньора с "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички