"Мрежа от детайли": Най-младият голмайстор на дербито Левски срещу ЦСКА - бе в Първа лига до 2024-та


"Мрежа от детайли": Най-младият голмайстор на дербито Левски срещу ЦСКА - бе в Първа лига до 2024-та
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Facebook

1535 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли около българската Първа лига.

Най-младият голмайстор в съперничеството Левски - ЦСКА

В последното издание от рубриката ви припомнихме кой е най-младият футболист на ЦСКА, който е вкарвал на Левски. Сега ще обърнем монетата - кой е най-младият "син" състезател, разписвал се срещу "червените" (той е и най-младият състезател с гол в това съперничество)?

Още: "Мрежа от детайли": Да вкараш за ЦСКА срещу Левски на 19 години - само 1 играч го е правил - и то изненадващ (ВИДЕО)

Любопитното е, че това се случва в същия мач, в който го прави и играчът на ЦСКА - на 21 април 2014 година. Тогава "армейците" се предвождани от Стойчо Младенов и побеждават с 3:1 тима, изведен от Елин Топузаков.

Стартовият състав на Левски: Горан Блажевич, Рикардо Нунеш, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Дъстли Мюлдер, Орлин Старокин (капитан), Пламен Крумов, Даниел Димов, Рафаел Бастос, Ларсен Туре, Валери Божинов.

Още: "Мрежа от детайли": Историческо! ЦСКА и Левски без нито 1 играч: Най-скъпата 11-ка на Първа лига

Стартовият състав на ЦСКА: Райс М'Боли, Жереми Фо-Поре, Джаксън Менди, Пламен Крачунов, Апостол Попов, Тодор Янчев, Ивайлов Чочев, Емил Гъргоров (капитан), Неманя Милисавлиевич, Тони Силва, Омар Косоко.

Тогава на пейката са и близнаците Радослав и Борислав Цоневи. Първият се появява в игра и временно изравнява резултата в 81-вата минута. С гола си той става най-младият футболист с попадение в това съперничество - на 18 години, 11 месеца и 23 дни.

След онзи мач Радослав Цонев мина през редица тимове, в това число италианският гранд Лече, както и отново през Левски, а до януари тази година бе част от Арда. В момента играе за казахстанския Тобол Костанай.

Най-младите голмайстори в историята на Левски

Още: "Мрежа от детайли": Брутална яма от пари - Лудогорец издухва ЦСКА и Левски финансово за последните 13 години

Мариян Огнянов за Левски

Все пак трябва да се отбележи, че Цонев остава далеч от най-младите голмайстори в историята на Левски, като дори има двама, които се разписват за "сините" преди да са навършили 17 години:

  • Мариян Огнянов (16 години, 3 месеца и 7 дни) - срещу Спартак Варна (4:1) на 06.11.2004 г.;
  • Антонио Вутов (16 години, 5 месеца и 22 дни) - срещу Етър (7:1) а 28.11.2012 г.

Ако ви е допаднал материалът - вижте още от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

8 мача, 1 кръг - 37 гола: Как историята на БГ футбола бе пренаписана - Левски и ЦСКА помогнаха (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички