"Мрежа от детайли": Най-скъпият стартов СЪСТАВ, който Левски някога е използвал - феновете са в потрес


"Мрежа от детайли": Най-скъпият стартов СЪСТАВ, който Левски някога е използвал  - феновете са в потрес
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4674 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли около българската Първа лига.

В този материал ще се съсредоточим върху един от двата най-успешни и подкрепяни клуба у нас - Левски. Сезонът за "сините" бе меко казано неуспешен, като "сините" останаха извън европейските клубни турнири за следващия сезон, което далеч не се хареса на феновете.

Най-скъпият титулярен състав, който Левски е използвал в своята история

Още: "Мрежа от детайли": Те поевтиняха най-страшно - топ 12 е САМО от играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски

Уелтън в Левски

На фона на това вероятно за повечето привърженици ще бъде шокиращ факта, че всъщност точно през тази кампания Левски е разполагал със стартовия състав, който е най-скъпият в историята на клуба. Това показа справка на SportLive.bg, използвайки данните на специализирания сайт Transfermarkt.

*Разбира се, в случая трябва да вземем предвид инфлацията през годините, както и колосалната разлика в цените на играчите в момента и преди 20, че и повече години.

Не е случаен и фактът обаче, че цели трима от играчите, които са част от най-скъпата титулярна 11-ка в мач за Левски, бяха продадени малко след въпросната среща. Друг от тях - Хосе Кордоба, също е приключил с клуба, макар и да се очаква официално трансферът му.

Още: "Мрежа от детайли": Бяха звезди у нас, а сега никой не ги иска - бивши играчи на ЦСКА, Лудогорец и Левски са без тим

Само Лудогорец е залагал на по-скъпа 11-ка от Левски - ЦСКА е наравно със "сините"

Роналдо, Андриан Краев и Уелтън за Левски

На 9 декември 2023 година Николай Костов залага на стартови футболисти, чиято обща стойност е 16,40 милиона евро. Само Лудогорец е излизал с по-скъп титулярен състав в историята на българския футбол - рекордът на "орлите" е 37,40 милиона евро (рекордът за ЦСКА е равен с този за Левски - 16,40 милиона).

Във въпросния мач Левски записва победа, но никак не лесна - с минималното 1:0 като гост във Враца срещу Ботев. Попадението е дело на един от футболистите, които биват продадени през зимния трансферен прозорец - полузащитника Дарлан. А ето и състава, на който тогава Костов залага:

Още: "Мрежа от детайли": Позабравен "предател", заменил ЦСКА с Лудогорец - топ 5 на най-резултатните чужденци

Пламен Андреев, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Андриан Краев, Дарлан, Асен Чандъров, Марин Петков, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо.

Ако материалът ви е допаднал, вижте и останалите от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

"Мрежа от детайли": Въпреки доминацията - Лудогорец остава зад Левски и ЦСКА по "унижения" в България - Литекс е на върха

Най-скъпо напусналият Първа лига българин: Радостин Кишишев - схеми, скандали с участието на Гриша Ганчев и нелеп провал за Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички