"Направих тъпотия неземна, с години се говореше за това в Левски": Вили Вуцов с култова история, а Кокала с безценна реакция


"Направих тъпотия неземна, с години се говореше за това в Левски": Вили Вуцов с култова история, а Кокала с безценна реакция
Снимка: колаж: SportLive.bg

38971 0

Една от най-култовите фигури около Левски - Велислав Вуцов, се върна години назад, за да разкаже някои спомени със "синята" фланелка. На първо място той си припомни в какъв силен отбор е бил и колко трудно е било да намира място в първия отбор - заради което и нерядко е бил част от дублиращия тим.

"Когато бях в Левски за тези година и половина - централен нападател Мишо Вълчев, зад гърба му Петьо Курдов, Руси Гочев, Гибона, Пламен Цветков, Кокала, Емил Спасов, това беше първият отбор на Левски. За да влезеше в него, трябваше да си извънземен. И не съм се сърдил, борил съм се - да направя нещо. Сега всички си мислят, че са готови" - започна той.

Култов разказ на Вили Вуцов за Шпайдела

Още: "Никога няма да са шампиони": Според Емил Велев 5 отбора спорят за титлата, но не и ЦСКА

Вили Вуцов с култова история в Левски

След това Вуцов разказа култова история, за която сподели, че е направил "тъпотия неземна". Той си е направил шега, която е била насочена към един човек, но в крайна сметка е завършила за вече покойната легенда на Левски Васил Методиев (Шпайдела).

"Отиваме да играем последен мач срещу Черно море. Дублиращият и първият отбор пътувахме заедно. Аз бях с един добър футболист, блуждаещ между първия и втория отбор като мен - Росен Крумов. Може да го помнят, може и да него. Двамата сме и се качваме на седми етаж при нашата стая.

Шегуваме се нещо, бъзикаме се. Поглеждаме през прозореца - това е вече декември месец, студено е, и виждаме долу са се събрали - Стефчо Аладжов, Шпайдела (бел. ред. Васил Методиев), Коце Божилов, Бог да ги прости двамата, легенди на Левски. Имаше и още един-двама души, тримата само ги помня. И си викаме да ги полеем малко, да се посмеем.

Още: Легенда на Левски се подигра с Бусато: Помислил се е за Нойер

Отидох в тоалетната и взех една кофа с вода и си казахме само да не полеем Шпайдела, защото ще стане пожар. Аладжето, той е наш треньор, много добър човек, да не го полеем и него. Да полеем бате Коце. Пушеха и си говориха отвън. Взех кофата и си казахме, че ще изчакаме Коце Божилов. Обаче тъпотия неземна направих. В момента, в който бате Коце е там, хвърлям цялата кофа. Тя обаче не се разпиля водата, а се завърта и тръгна като капак надолу и лети. От седмия етаж до долу - до първия, като в игрален филм. Бате Коце е отпред, но се прибира и отпред застава Шпайдела, костюмиран. Те имат някаква вечеря примерно с адмирала на Черно море. И Шпайдела е с костюм и едно яке" - започна култовият Вуцов.

Безценната реакция на Емил Велев - Кокала

Кокала с култова реакция на Вили Вуцов

В крайна сметка Шпайдела целият се е оказал мокър, а Емил Велев (Кокала) започнал да се оправдава, че не е бил той, защото е бил известен със своите шеги и номера. Вуцов призна, че за този случай се е говорило години след това в клуба.

Още: Легенда на Левски за Станимир Стоилов: Няма връщане назад за него

"Не можете да си представите какво става. Да, около 16-17-годишен бях тогава. 85-а или 84-та година. И кофата право върху Шпайдела - като на филм. А мъжкият отбор са във фоайето и когато кофата падна върху Шпайдела, той бе целият мокър. Кокала веднага скочи да обяснява, че не е той. Почна едно разследване през цялата вечер. Никой нямаше идея, че някой от юношите ще измисли такова нещо.

Слизаме долу с Росен на вечеря, всички говорят за това. Пламен Николов тогава каза да не е някой от малките направил шега. След време на Кокала му бях казал. За този случай се говори с години в Левски. "Кой изкъпа Шпайдела, кой изкъпи Шпайдела". Никой не предполагаше" - каза още той пред "блиц". Съвсем наскоро пък Вили Вуцов поиска среща с Гонзо.

Рекордьорът по мачове за Левски Стефан Аладжов посочи кое няма да забрави никога в "синята" история

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички