Наско Сираков посетил Станислав Генчев в родния му дом, за да го убеди да избере Левски пред ЦСКА


Наско Сираков посетил Станислав Генчев в родния му дом, за да го убеди да избере Левски пред ЦСКА
Снимка: levski.bg

523 0

Настойчивостта на Наско Сираков е довела Станислав Генчев в Левски не само като треньор, а и като футболист. Това разкри наставникът на "сините" в подкаста "Гласът на Левски".

Сираков отишъл в родния му дом

Той си спомни, че тогавашният изпълнителен директор на Левски и настоящ собственик лично го е издирил в дома му в Дряново на 18-годишна възраст, за да го убеди да избере "сините" пред офертите на ЦСКА и Литекс.

Генчев бе привлечен от Сираков и като треньор. Той имаше действащ договор с Крумовград, но легендата на "сините" не се отказа и треньорът пристигна на "Герена" през лятото.

Сираков спечелил халфа с настойчивостта си

Вълка изпреварил ЦСКА и Литекс

"В Левски пристигнах на 18. До трансфера се стигна благодарение на Наско Сираков. Тогава бях част от юношеския национален отбор и играех силно, въпреки че бях в трета дивизия. Изведнъж се появиха оферти от ЦСКА, Левски и Литекс - трите водещи отбора.

Още: Популярен фен на Левски: Ако Сираков се яви на избори с Мъри, ще загуби унизително

Наско Сираков дойде в Дряново, намери ме вкъщи и ме убеди да подпиша с Левски. Аз винаги съм спазвал един принцип - винаги подписвам с този отбор, който ме желае най-силно, а Наско Сираков ми показа точно това", обясни бившият халф.

Първи стъпки на "Герена"

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"В началото адаптацията ми бе доста трудна, защото идвах от трета дивизия, а попаднах в съблекалня с футболисти, които съм гледал само по телевизията. Футболисти с качества, големи цели и его. Това много ми помогна, тъй като от ранна възраст се научих да се боря. В Левски никой не те оставяше да заемеш неговото място.

Още с идването ми бях в една стая със Захари Сираков. След като той си тръгна, бях в една стая с Митко Иванков. Това са хората, които най-много ми помагаха, но като цяло всеки един в съблекалнята го правеше. Стараеха се да ми помогнат на мен, за да мога аз да помагам на отбора.

Спомням си как, когато започнеше първенството, всеки бе уверен, че ще станем шампиони. Това самочувствие зареждаше всички. Гледах ги и се учех какво правят. Това са хубави моменти, с приятни емоции, приятелства и победи", разказа младият треньор. Генчев засипа с похвали и изгонен от Сираков от Левски. 

Още: Станислав Генчев без да назовава имена: Два от кандидатите за шампионската титла отпаднаха

Левски на Сираков с невиждано постижение - дори Мъри се провали... два пъти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички