Некадърници точат милион от Левски


Некадърници точат милион от Левски

1549 0

Куп от некадърни футболисти заплашват лиценза на вековния "Левски". До края на годината "сините" трябва да се разплатят с изгонени играчи, треньори, да платят неустойки на футболни мениджъри. На опашка са играчи като вече забравените и отдавна прогонени Кристовао Рамос, Сюлейман Диамутен, Жоао Силва, Дъстли Мулдер, Радослав Димитров. Те вече са дали "Левски" на ФИФА, така че плащането към тях е задължително.

Пари от Тодор Батков чакат и изгонените треньори Пепе Мурсия и Славиша Йоканович. Плащанията към тях са разсрочени, но двамата и екипът им все още не са получили всичко дължимо, пише "България Днес".

Общата сума, която "Левски" трябва да плати на бившите си футболисти и наставници, е около 1 милион лева. До края на годината "сините" трябва да представят документи за плащанията пред УЕФА, тъй като клубът е под мониторинг.

Както е известно, "Левски" бе глобен от европейската централа с 200 000 евро заради неспазване на финансовия феърплей. В момента финансовото състояние на "Левски" е отчайващо. Играчите вече близо месец не са взимали заплати, като някои от тях при първа възможност ще напуснат клуба, а после на свой ред ще търсят огромни неустойки.

Ако "Левски" не успее да се разплати с кредиторите си до Нова година, същшествува реална опасност да не получи лиценз и дори да бъде изваден от първенството. За проблемите призна и самият Батков при прибирането си в България преди няколко дни.

"по принцип "Левски" може да има проблеми с лиценза, призна босът. - Но ще се опитаме да го избегнем. Надявам се да включим и привържениците, да кажат и те какво могат да покрият. Имаме задължения към бивши футболисти, към клубове, имаме всъщност 18 дни забавяне на заплатите", обясни той.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички