НКП на Левски: Време е за мъже, вие такъв ли сте, г-н Дяков?


НКП на Левски: Време е за мъже, вие такъв ли сте, г-н Дяков?

1263 0

Националният клуб на привържениците на Левски предизвика капитана на Лудогорец Светослав Дяков да поднесе извинението си към футболиста на "сините" Борислав Стойчев. Защитникът бе наплют от национала по време на дербито между двата отбора, спечелено с 3:2 от Левски.

"Сините" фенове наричат постъпката на Дяков "просташки акт" и го предизвикват с извинението си да изкупи вината си пред българските фенове.

Публикуваме декларацията на НКП на Левски без редакторски намеси:

Живеем във време на морален упадък, тенденциозно стимулиран и подклаждан от медии, които имат за цел (и успяват) да създадат изкуствени кумири сред подрастващите, удобни за определени кръгове, в областите на спорта и музиката. Точно сега е моментът лидерите на водещите отбори, освен качества на терена, да проявят такива и извън него, нагърбвайки се с отговорността и поемайки ролята на възпитатели.

Възпитатели на ценности като мъжество, себераздаване, непримиримост, отдаденост, толерантност, спортсменство, хъс към каузата, която защитават и стоическа поносимост към болка и загуба.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Господин Дяков, с постъпката си в 79-та минута, когато наплюхте малиново-жълтата 100-годишна фланелка, носена от Борислав Стойчев, Вие намекнахте, че не сте носител на нито един от горните добродетели! Историята помни напрегнати и спиращи дъхът дербита, в които емблематични родни футболисти (не само от ЛЕВСКИ) са запазвали самообладание и хладнокръвие в трудни за тях и отборът им моменти. Като истински мъже!

Това ли е европейското поведение, което притежавате и отговаря ли то на претенциите на Вашия клуб?

Господин Дяков, ние, Левскарите, сме широко скроени хора и вярваме, че всеки индивид може да измие срамът от дадена своя недостойна постъпка. Наред с наказанието, което е редно да изтърпите от БФС, очакваме и вярваме, че в най-скоро време ще станем свидетели на Вашето видео или писмено извинение! Вярваме, че ще преосмислите този недостоен и просташки акт, първо, като мъж, и второ - като представител на националния отбор по футбол на България. И .. заради всички онези дечица, които на 10.10.2014 г срещу Хърватска ще скандират: "Българи, юнаци!"

Срок няма да Ви поставяме! Нека това бъде тест и за Вашата съвест, възпитание и колегиалност!

ВРЕМЕ Е ЗА МЪЖЕ! А ВИЕ ТАКЪВ ЛИ СТЕ, г-н Дяков?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички