От резерва в лидер: Кристиан Димитров е във възход, след като Генчев му повярва


От резерва в лидер: Кристиан Димитров е във възход, след като Генчев му повярва
Снимка: Оф. стр. на Левски във Фейсбук

1986 0

Пълен ренесанс изживява в Левски защитникът Кристиан Димитров. Той бе привлечен в тима от Станимир Стоилов, но не можа да се утвърди веднага в тима.

Малко шансове при Мъри Стоилов

Националът пристигна на "Герена" преди Нова година 2023, но в първия си полусезон в клуба записа едва 9 мача, но едва в 3 изигра пълни 90 минути. 

Още: Краев призна в Португалия защо не преподписал с Левски и заговори за националния отбор

Защитникът се радва на най-високата цена, която е имал някога

Подобряване на ситуацията при Костов

През сезон 2023/24 Димитров беше по-важна част от тима, но отново не беше безспорен титуляр. Николай Костов му даде право на изява в 30 мача във всички турнири, като в 17 от тях той почна титуляр и остана до края на терена. Бившият футболист на Ботев (Пд) вкара 3 гола и даде 1 асистенция.

Все пак, Костов разполагаше на неговия пост с Цунами, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап и беше малко трудно за него да се утвърди. Но панамецът беше продаден, дойде Станислав Генчев начело на отбора и възходът на пловдивчанина започна.

Още: Контузен ли е Димитров преди ЦСКА: Или си "отмъсти" и отказа да играе за България?

Тотален ренесанс при Генчев

През настоящия сезон, от който са минали 12 кръга, централният бранител е несменяем титуляр. Той вече вкара 2 гола, почти толкова, колкото за целия минал сезон. Генчев изобщо не го сменя - 90 минути след 90 минути, и той малко по малко се превръща в един от лидерите на тима.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Че Кристиан Димитров е във възход показва и трансферната му стойност - от 400 000 евро, когато акостира на "Герена", тя нарасна двойно до 800 000 евро. Това е най-високата му стойност, откакто е професионален футболист.

А че има стойност не само на трансферния пазар се затвърди около последните мачове на националния отбор, когато всички медии и анализатори "писнаха", че е кощунство, че Илиан Илиев не го е повикал. Когато селекционерът все пак го направи, играчът или клубът, все още не е ясно кой, отказаха да го пуснат с оправданието, че не е напълно здрав. A eто какъв проблем в защита има сега Станислав Генчев. 

Още: Официално: Левски отказа да даде ключов играч на България преди Вечното дерби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички