Полицията не гарантирала, че ще се справи с Левски - ЦСКА на "Герена" - притеснявала се от строеж на метространция


Полицията не гарантирала, че ще се справи с Левски - ЦСКА на "Герена" - притеснявала се от строеж на метространция
Снимка: СДВР/МВР

9 0

Една от страните, които оказват най-голямо влияние върху вземането на решение за срещите между Левски и ЦСКА, е столичната полиция. Такъв е случаят и с последния насрочен мач, който ще се играе през октомври.

Полицията не гарантирала безопасността и какво ще се случи

От Апелалативната комисия обясниха какво е било становището на полицията и защо не е на стадион "Георги Аспарухов". "Закона за опазване на обществения ред квалифицира срещата между Левски и ЦСКА като такава с много висок риск. С оглед на допускането и защитаване на живота и здравето на феновете и с оглед опазване на обществения ред на стадион "Георги Аспарухов".

Още: Абсурдното оправдание: Концертът на "Васил Левски" е обявен 3 месеца преди жребия, от БФС не знаели

В момента има сложни мероприятия, които са свързани с изграждането на метростанция и там имаме възможност за използване на предмети, които биха довели до тежки инциденти. Поради тези причина и паркинга не може да бъде опазен. Това би довело до сериозни проблеми. В условието на невъзможност взимаме непопулярно решение, но считаме, че това е единствената възможност в тази ситуация“, заяви още Валери Апостолов.

"Становището на МВР по отношение двубоя да се изиграе на стадион „Георги Аспарухов“ бе, че те се ръководят от опазване на безопасността. Те казаха, че не могат да дадат гаранция какво ще случи. Те казаха, че ще положат всички усилия, но не дават гаранция какво ще се случи. Това бе водещо при взимането на решението. Опазването на обществения ред бе от голямо значение за нашето решение", коментира председателят на Апелативната комисия.

Още: Дори и без Георги Кабаков: Апелативната комисия намали наказанието на Живко Миланов

Фенове на Левски избухнаха срещу БФС: Синоним на позор

Окончателно: Взеха решение за Левски - ЦСКА, единият клуб ще е бесен

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички